Şeyhhayran Mahallesindeki vakıf yanında düzenlenen kermes sonunda ihtiyaçlı aileler ve öğrencilere yardım yapılacağını belirten Dernek Başkanı Adnan Demir “ 2012 yılında kurulan Dede Paşa Kültür Edebiyat Eğitim Derneğimiz; kuruluş amacı itibariyle dernek üyelerinin yardıma muhtaç ailelerine ve okuyan çocuklarına yardım ve dayanışma amacıyla kurulmuştur.

             Bu düsturla yola çıkan derneğimiz amaçlarına ulaşmak için yapmış olduğu ilk faaliyet “ 1. Reyhan Gülleri Kermesi “ olmuştur. Kermesimizde elde edeceğimiz geliri ilk etapta başlatacağımız Eğitim Seferberliğinde kullanacağız. Açacağımız Osmanlıca ve İngilizce kurslarında öğrencilerimize ve halkımıza hizmet vereceğiz.

    Bayburtlu olan, Üniversiteyi kazanan ve başarılı öğrencilerimize burs temini sağlayacağız. Dernek Yönetim Kurulu ve Dernek üyeleri; gönüllerinin en ücra noktalarında olan aşk ve muhabbeti kendilerine görev kabul ederek hizmetlerini “Hak” için yapıp “Haktan” beklemek ihlâsı ile hizmete devam etmektedirler.

           Gelecek nesilleri doğru tarih bilgisi, hayatın gerçekleri doğrultusunda Milli ve Manevi değerlerine gönülden inanmış neferler olarak yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu amaçla yaptığımız çalışmalarda bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm hemşerilerimizden Allah razı olsun diyor saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” Dedi.

         Bayburt Dede Paşa Kültür Edebiyat Eğitim Derneğince Öğrenciler Yararına Kermes , 1 hafta süreceği belirtildi.