Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında sahne alan Bayburtlular dernek gecesine Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Çayırova Eski Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, eski Ağır Ceza Reisi Şerafettin Saka, Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri, Dernek başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

KARABACAK YÖRESEL KIYAFETLERLE ALKIŞ ALDI

Gece ilk olarak Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başladı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Mehteran takımının ardından gecenin açılış konuşmasını yapan Darıca Bayburtlular Dernek Başkanı Mahmut Unsur, “bölgemizde marka haline gelen birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin en büyük göstergesi olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında siz kıymetli hemşerilerimiz ile birlikte bizlere memleketimiz Bayburt’u temsil etmemize fırsat veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a hemşerilerimiz adına teşekkürlerimi iletiyorum” diyerek duygularını dile getirdi.  

Bayburt’un yöresel kıyafetleriyle geceye katılarak selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise Bayburt yöresine ait giysileriyle büyük alkış alırken konuşmasına “Dede Korkut’un diyarından gelen kıymetli Bayburtlu hemşerilerim hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz” diyerek başlayıp sözlerini şöyle sürdürdü. “Dedem Korkut diyarı Bayburt kalesiyle, Şehit Osman türbesi, Yakutiye Camiisiyle, Aydın tepe yer altı şehriyle, sırakayalar şelalesi ile bir yanı kop dağı bir yanı masat deresiyle, Korgan köprüsüyle güzel Bayburt. Bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz Şehirler ve Kültürler Kaynaşması programı sayesinde sizlerle birlikte bir ay boyunca ülkemizin dört bir yanında bulunan yörelere yolculuk etmekten ve farklı kültürleri tanımaktan büyük keyif alıyoruz. ‘’ Gönlünü vermedikçe gönül bulamazsın’’ sözünden esinlenerek “hizmet gönül işidir”  diyerek bu etkinliğimizde ülkemizin bütün güzelliklerini bir araya getirdik. Programımıza hoş geldiniz diyor ve hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından geceye katılanlara plaket takdimi yapıldı.

TRT SANATÇILARINDAN MÜZİK ZİYAFETİ

TRT Avaz’ın çekim yaptığı gecede sahne alan TRT Halk Müziği sanatçıları sahilde müzik ziyafeti sunarken, Bayburt yöresi Bar Ekibi’nin sergilemiş olduğu halk oyunları gösterileri konuklar tarafından ayakta alkışlandı. Bayburt yöresine ait deve oyunu gösterisi ile devam eden gece, yöresel sanatçıların söylemiş olduğu yöresel türküler devam ederken, geceye katılan protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte sahneye çıkarak bol bol halay çektiler.