Başkan SEYREK geçtiğimiz yıl Devlet Su İşleri Bayburt Müdürlüğümüz tarafından  proje edilen ve  bu yıl yapımına başlanılan taşkın koruma projesinin kanalın iki yakasının uzunluğunun 3000 m olduğunu bununda maliyetinin yaklaşık 1.500.000 milyon TL olduğunu belirtti.

Köyümüzün  ortasından geçen dere yatağının zamanla dolup kötü görüntü oluşturduğunu  ilk bahar  aylarında karların erimesiyle oluşan sellerle de tehlike oluşturduğunu belirtip bu çalışma sayesinde artık köyümüzün güzel bir görüntü kazanacağını  bu projenin Çatal çeşme köyümüzün cehresini değiştireceğini belirtti.

 Son günlerde çeşitli projelerle Yaklaşan yerel seçimlerde Ak Partinin  oylarını düşürmenin telaşında olanlara cevap olarak Ak parti neden oy aldığını bu projelerle gösteriyor Ak Parti  sayesinde köylerimiz hizmet gördüğünü belirtti.  

          Daha sonra Çağlar SEYREK bu projede emeği geçen başta DSİ Bayburt Müdürlüğüne ve Projenin çıkarılmasında bizlere destek veren Syn Vekilimiz Bünyamin ÖZBEK’e, İl Başkanımız Yusuf ELÇİY’e teşekkürlerini ve bu hizmetin Çatalçeşme Köy halkına hayırlı olmasını belirtti.