Gençlik ve Spor Bakanlığı, filmin yapım şirketi FİDA Film ile özel bir anlaşma imzalayarak, 3 Kasım Cumartesi ve 4 Kasım Pazar 2012 tarihleri arasında Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kilis, Sinop, Şırnak ve Tunceli olmak üzere toplam 11 ilde 'Çanakkale 1915' filminin özel gösterimini yapacak. Çanakkale'yi geçilmez kılan destansı savaşın beyaz perdeye aktarıldığı 'Çanakkale 1915' filminin özel gösterime alındığı iller bilinçli seçildi. 11 ilin tamamında tek bir sinema salonun bulunmaması Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın dikkatini çekti.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, özellikle gençlerin ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği filmin ücretsiz gösterimi konusunda FİDA Filme teklif götürdü. Film şirketinin de projeye sıcak bakması üzerine bakanlık, 11 ilin valiliği ile temasa geçerek şehrin en büyük salonlarında filmin halka izlettirilmesine karar verdi.

 

Büyük sinema salonu bulunmayan illerde Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait salonların kullanılması yönünde planlamaya gidildi. Bakanlık, ücretsiz yapılacak gösterimin beğenilmesi halinde 'ücretsiz sinema' uygulamasını önümüzdeki günlerde de devam ettirmeyi planlıyor.