Montofon, Simental ve kuzu dalında yapılan yarışmalarda; “Montofon” dalında 1.’liği  Alaattin Taştan, 2.’liği Fetullah Güngör ve 3.’lüğü ise Emrah Yaya’nın sahibi olduğu buzağılar kazandı. “Simental” dalında 1. Ünal Dursun, 2. Yakup Kızıl ve 3. Vedat Çağlayan’ın sahibi olduğu buzağılar kazanırken “Kuzu” dalında yapılan yarışmalarda ise 1’inci Üluanni Mercimek, 2’nci Musa Özer ve 3’üncü Osman Taştan’ın sahibi olduğu kuzular ödüle layık görüldü.      

Birincilerin tam altın, ikincilerin yarım altın üçüncülerin ise çeyrek altınla ödüllendirildiği yarışmada Talip Karabulutoğlu ve Yavuz Karaca’ya mansiyon ödülü verildi. Yedi yıldır büyük ilgi ve katılımla geleneksel olarak devam eden Buzağı Yarışması’na katkılarından dolayı Tarım İl Müdürü Abdulkadir Karabulut ve Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe’ye de plaket verildi.

“Yarışmaya Katılan ve Katkı Sunan Herkese Teşekkür Ediyorum”

Milletvekili Özbek ve İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi ile birlikte yarışmacılara ödüllerini veren Belediye Başkanı Mete Memiş, yaptığı konuşmada, “Bu yarışma Bayburt’un kültürünü inşallah daha da yukarılara taşıyacak, daha da kapsamlı hale getirecek. Bayburt’ta hem hayvancılığı geliştirme adına hem de böyle bir kültürü gelecek nesillere taşıma adına yarışmaya katılan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Dereceye giren kardeşlerimi de ayrıca tebrik ediyorum. Tarım İl Müdürlüğü’ne ve Ziraat Odası’na da katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.