Milli Emlak Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan 310 bin metrekarelik alanın Bayburt Belediyesi’ne devredilmesi ile birlikte içerisinde Saklı Cennet, Sessiz Bahçe, Şair Zihni Kent Ormanı, Yeni Şehir Parkı ve Masal Parkı’nın yer aldığı toplam 950 bin metrekarelik “Büyük Şehir Parkı”, vatandaşın hizmetine sunulmuş büyük bir mesire alanı olacak.

 

Bayburt’umuza Hayırlı Olsun

 

950 dönümden oluşan büyük bir mesire alanını Bayburt’un geleceğine kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hacı Ali Polat konu ile alakalı yapmış olduğu açıklamada şu bilgilere yer verdi:

 

“Dün elimize gelen yeni bir yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum; Yaklaşık 2-3 seneden beri Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne bir müracaatımız olmuştu. O günden bugüne kadar da orayı takip ettik. Kimimizin Yeni Şehir Parkı, kimimizin artık Kent Ormanı, kimimizin Büyük Şehir Parkı olarak bildiğimiz alan ki; oranın adı artık “Büyük Şehir Parkı” olarak kalsın diye talep ediyorum. Herkesin de bunu bilmesini istiyorum. Bu alanın yarısı belediyemize yarısı da Milli Emlak Müdürlüğü’ne aitti. Biz bu geçen süre içerisinde, 284 bin m2’sini Şair Zihni Kent Ormanı olarak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Geri kalan 310 bin m2’ninde Bayburt Belediyesi’ne devri konusunda 3 seneden beri girişimlerimiz bugün sonuç verdi. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek imzalı evrak bugün belediyemize ulaştı. Şuanda artık 3194 sayılı İmar Kanununun 11. Maddesi gereğince Milli Emlak Müdürlüğü’nün mülkiyetinde olan 310 m2’lik alan belediyemize devredilmiştir. Bu sonuç ile artık Büyük Şehir Parkı’nı, yaklaşık 950 bin m2’lik alanının tamamı Bayburt Belediye’sinin mülkiyetine geçmiştir. Bu alanda hepinizin malum olduğu üzere Masal Parkı’mız vardır. Daha önce yapılan Yeni Şehir Parkı ki; bu sene biz çalışmalarımızla yeniledik o bölgeyi. 184 bin m2’lik Şair Zihni Kent Ormanı, daha ilerde başladığımız Saklı Cennet Projemiz, Sessiz Bahçe Projemiz. 950 dönümden oluşan 950 bin m2’den oluşan bir mesire alanını Bayburt’un geleceğine kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Vatandaşlarımıza Bayburt’umuza hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.”