Bayburt Merkez Spor Salonu’nda devam eden şampiyonanın son gününde 49 kiloda Fatih Dumlupınar, 52 kiloda Barış Bostancı, 56 kiloda Barış Alkaş, 60 kiloda Remzi Uyan, 64 kiloda Bulut Haykır, 69 kiloda Hasan Demir, 75 kiloda Sefa Karadeniz, 81 kiloda Cem Karlıdağ, 91 kiloda Hamza Karakulaklı, +91 kiloda Erham Muhammet Acı, altın madalya kazandı.

Şampiyonada dereceye giren sporculara madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, törenin ardından yaptığı konuşmada, boksta kaliteyi arttırmak için grup sistemini hayata geçirdiklerini belirterek,

"Önceki sistemde her isteyen sporcu Türkiye şampiyonasına katılıyordu ve sayıca çok fazla oluyordu. Hem kaliteyi arttırmak hem Türk boksunu geliştirmek amacıyla 30 yıl önce denenen ama başarılı olunamayan bir sistem. Gruplar sistemine bu sene biz yeniden geçiyoruz.  Bütün ilerde önce il birincilikleri yapıyoruz. İl birinciliklerinde birinci olanlar gruplara katılma hakkı elde ediyor. Gruplarda ilk dörde giren sporcular Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde ediyorlar. Yani üç aşamalı bir seçim sistemi gibi olacak" diye konuştu.

Türk Milli Takımı ve Bayburt Boks Takımı Antrenörü Seyfullah Dumlupınar, şampiyonaya Bayburt olarak çok iyi hazırlandıklarını ve iyi bir başarı elde ederek Bayburt’un Türk Boksunda söz sahibi olduğunu ispat ettiklerini belirterek, bu şampiyonaya destek veren tüm kurum ve boks severlere teşekkür etti.

Türkiye Boks Federasyonu Bayburt Boks Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz ise,  bu şampiyonada tüm Bayburt’un göğsünü kabartan ve gururlandıran sonuçlar elde ettiklerini belirterek, İlimiz de bu şampiyonanın yapılmasına onay veren Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve yönetim kuruluna, Bayburt adına bu güzellikleri sunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğluna ve tüm çalışanlarına, bizleri yalnız bırakmayan tüm kamu kurum müdürleri ve amirlerine, Türk Boksu adına övünç kaynağımız olan salonu dolduran tüm sporseverlere, bu Şampiyonayı tüm Türkiye’ye anında duyuran Bayburt Basınına, Bayburt Boksu adına teşekkür ediyorum”

Bayburt’taki Boks severlerin ilk gün itibariyle büyük ilgi gösterdiği şampiyonada Bayburt spor taraftar grubu Forza Gadalar da tezahüratlarıyla Merkez Spor salonunu inletirken Boks şampiyonasına da ayrı bir renk ve hava kattı.