Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Yaşar Yıldız, Bayburt’ta ki gazetecilik geçmişinde meslek ilkeleri ve ahlak kurallarının her zaman ön planda olduğunu ve buna özen gösterildiğini ifade etti. 

Bayburt’taki basının yerel bir basın olarak her şeyi Bayburt açısından baktığını belirten Yıldız,

 " Arkadaşlarımız Bayburt’un aleyhine olabilecek hiçbir şeyi yazmadığına inanıyorum. Bayburt’ta karalama yapan, bunu da ticarete dönüştüren bir arkadaşımın da olmadığını biliyorum.  Bayburt’ta arkadaşlarımız hep güzeli yansıttılar.

Yıldız : “ Basın çalışanlarının, 1952 yılında çıkarılan, 1961 yılında da değiştirilen 212 sayılı yasa ile elde ettikleri yıpranma paylarının Sosyal Güvenlik Yasası kapsamında Ekim 2008’den itibaren kaldırıldığını, geçtiğimiz yıl da tekrar geri verildiğini söyledi.

 Yıldız , “Ülkemizde gazetecilerin bir kısmı halen sosyal güvenceden yoksun olarak çalışmaktadır. Anadolu’da, özellikle yerel basında çalışan gazeteciler, vatandaşlarımızın haber alma haklarını ve kamuoyunu bilgilendirme görevlerini büyük bir özveri ile yerine getirmeye çalışmaktadır. BGC olarak bu zor coğrafyada, ağır iklim koşulları altında çalışan meslektaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.

Bugünün, gazetecilerin daha geniş ekonomik imkânlara kavuştuğu, sosyal güvence ve çalışma imkânları bakımından daha üst seviyelere çıktıkları, habercilik hizmetini yaparken bir takım engellerle karşılaşmadıkları günler olarak kutlanması en büyük temennimizdir. Bunun için biran önce Gazetecilik Meslek Yasası’nın da çıkarılması gerekmektedir” diye konuştu.

Yıldız, Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle, merhum gazetecileri rahmet ve minnetle andıklarını, rahatsızlıkları sebebiyle hastanelerde yatan gazetecilere de acil şifalar dilediklerini söyledi.