Bayburt Belediyesi tarafından Şehit Osman Tepesi'nde organize edilen 'Sonbaharda Ağaç Dikme Kampanyası' kapsamında düzenlenen programda Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'a ÇEKUD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz tarafından çevreye göstermiş olduğu duyarlılıktan ve doğalgaz konusundaki gayretlerinden ötürü  'Çevreci Belediye Başkan Ödülü' takdim edildi. Başkan Polat tarafından ise ÇEKUD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz ile ÇEKUD İstanbul Başkan Yardımcısı Kerim Aslan'a Bayburt taşından üretilmiş Bayburt tarihi mekanlarının maketleri hediye edildi. 

Şehit Osman Tepesi'ne 4 ,5 Yılda 25 Bin Fidan Diktik

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Polat, Bayburt'un turizm merkezlerinden biri olan Şehit Osman Tepesi'nde ağaçlandırma faaliyetlerine ağırlık verdiklerini belirterek, "Şuanda Bayburt'un en mübarek noktalarından birisi olan Şehit Osman Tepesi'nde bulunuyoruz. Burası aynı zamanda şehrimizin turizm merkezlerinden birisidir. Göreve başladığımız günden bugüne tesbit ettik ki Bayburt'a dışardan gelen herkes burayı ziyaret ediyor. Bundan dolayı biz buraya özel bir önem verdik. Buranın yoluyla ilgili çalışmalarımız oldu. Asfalt dökdük, bordürlerini döşedik, çim parkelerini yaptık ve bu tepeye dedik ki; Zamanın birinde başlayan ağaçlandırma seferberliğini noktalayalım artık. Biz de bu hareketi başlatan arkadaşlara teşekkür etmek adına ağaçlandırmalarımıza devam ettik. Bulunduğumuz bu tepeye 4,5 yılda Bayburt'un iklimine uygun 25 bine yakın ağaç diktik" dedi. 

Bayburt'ta Ağaçlandırma Adına Geniş Çalışma Başlattık

Ağaçlandırmanın kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren başkan Polat, "Genel itibari ile değerlendirme yapacak olursak Bayburt Belediyesi olarak bugüne kadar Bayburt genelinde 70 binin üzerinde ağaç dikmiş olduk. Bayburt'a gelen insanlar burayı Karedeniz bölgesinde olduğunu bildiği için Bayburt'u yemyeşil olarak tasavvur ediyorlar ama geliyorlar ki boş dağlar var. Bu imajı değiştirmek adına gerek Bayburt Valiliği olarak gerekse Bayburt Belediyesi olarak geniş çalışma başlattık. Daha önce Aslan Dağı'nda başlatılan ağaçlandırma faaliyeti hepimizi memnun etti. O dağda ağaçlandırma seferberliği başlayınca bende İmam Hatip Lisesi yurt müdürü olduğum için o dönemde Aslan Dağı'na öğrencilerimle birlikte 70 bin adet fidan diktik ve fidanlar şimdi ağaç oldu öğrencilerim ise ülkemizin değik bölgelerinde çeşitli görevlerde hizmet ediyor" diye konuştu.

Diktiğimiz Fidanların Büyüdüğünü Görmek Bizi Sevindiriyor

2012 yılında Bayburt'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan orman talep ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Polat, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Sayın Bakanımız da Kop Dağından şehir merkezine gelirken sağ tarafta bulunan bütün bölgenin ağaçlandırılacağını söyledi. Biz de bu minval üzerine çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrimizin değişik noktalarına; Yeni Sanayi bölgesinden başlamak üzere, orta refüjlere, Baykent'e, mezarlıklara, parklara, İmaret Tepe'ye ve şuanda bulunduğumuz noktaya geniş çaplı ağaçlandırmalarımızı devam ettirdik. Şu karşıda gördünüz üzere daha önce diktiğimiz ağaçların büyüdüğünü göreceksiniz. Bu insanı gerçekten çok mutlu ediyor. Bu mutluluğumuzu bizimle paylaşmak adına Uluslararası çevre duyarlılığı oluşturma adına ortaya çıkmış bir kurluş olan Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği yöneticileri aramızdalar. Ben kendilerine Bayburt adına hoşgeldiniz diyor ve teşekkür ediyorum.

Sonbahar'da 5 bin 500 Adet Fidan Dikeceğiz

Bizim kültürümüzden gelen çevreye duyarlı olmak ve ağaçlandırma sorumluluğumuz var. Çünkü bu doğa bize emanettir. Biz bu emaneti iyi koruyup gelecek nesle en iyi şekilde teslim etmek zorundayız. Şimdiye kadar dikmiş olduğumuz bütün fidanları sadece kendi bütçemizden almadık aynı zamanda dost kuruluşlarımızdan hibe olarak temin ettik. Orman Genel Müdürlüğü'nden, Orman Bölge Müdürlüğü'nden, İstanbul Ağaç A.Ş.'den Konya Büyükşehir Belediyesi'nden, Trabzon Belediyesi gibi dost kuruluşlarımızdan fidanlarımızı hibe olarak aldık ve dikdik. Şuanda da Sonbahar mevsimine uygun olarak Orman Genel Müdürlüğü'müzden 5 bin 500 adet fidan aldık ve dikimini gerçekleştiriyoruz."

Ormanlar Şehirlerin Yaşam Kaynağıdır

Belediye Başkanı Polat'a ödülünü takdim eden ÇEKUD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz ise, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: 
"Sayın başkanımızın çevre konusundaki çalışmalarını daha önce duymuştuk ve yakından takip ediyoruz. Bugün Bayburt'a geldik ve sayın başkanımızla birlikte ağaçlandırma faaliyetine katılmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yani ilimle ameli, pratikle teoriği birleştirmiş oluyoruz. Biz ÇEKUD olarak öğrencilerimizle, kamu kuruluşlarıyla ve özel kuruluşlarla birlikte yüzlerce hatıra ormanı yaptık. Ormanlar şehirlerin yaşam kaynağıdır. 

Depresyondan Kurtulmak İçin İnsanların Doğayla Bütünleşmesi Gerekiyor

İnsanlar ağaçla, toprakla ve çevreyle haşır neşir olacak ki çağın hastalığı olan depresyona yakalanmasın. Son yıllarda özellikle insanlarda depresyon hastalığı yaygınlaştı ve bu hastalık gelecek yıllarda daha da çoğalacak. Biz de bu hastalıktan insanlarımızı kurtarmak için doğayla bütünleşmesini istiyoruz. Bilgisayar başında, televizyonun başında, iş stresi, yürüyüş yapmama, ormana gitmeme, dağa çıkmama, boyna iş stresi derken insanlar depresyona yakalanıyor. Bundan kurtulmamız için bizim doğayla münasebetimizi en iyi şekilde yürütmemiz gerekiyor. 

Bayburt'ta  Çevre Adına Güzel Çalışmalar Yapılıyor

Ben sabahten beri Bayburt'ta geziyorum. Gördüğümüz kadarıyla çevre adına şehirde yapılan ve yapımı devam eden çok güzel projeler var. Kent ormanımız ve burdaki detaylar çevreye güzel kaksı sunmuş durumda. Çoruh başlı başına Bayburt için bir nimet. Bunun değerini çok iyi bilmek gerekiyor. Yürüme yolları, bisiklet yolları ile güzel çalışmalar olmuş. Zaten Bayburt, "Sakin Şehirler" birliğine aday olmuş bir ilimiz. Onun için Bayburt çevre ve doğa imkanlarından yararlanma konusunda çok şanslı bir ilimizdir. Bizler gibi İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanlar bir çok fırsatı kaçırmışız. Ama Bayburt gibi Anadolu'nun nadide illeri bu fırsatı kaçırmamış. Ama bu fırsatı Bayburtluların çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. Sadece sayın başkanımızdan ağaçlandırmayı beklememelidir. Herkes bu faaliyetin içerisine girmelidir. Çevre temizliğine de yine önem verilirse Bayburt, daha da yaşanabilir bir şehir olacaktır. Doğalgaz konusunda Bayburt'ta çok büyük bir ilerleme ve çalışma olmuş. Yüzde 98'lere varan bir kullanım oranı olmuş Bayburt'ta. Ben bu çalışmalardan ötürü Bayburt'u kutluyorum ve çalışmaların devamını diliyorum."

Plaket takdimi ve konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve eşi Kerime Polat, ÇEKUD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz, Çekud İstanbul Başkan Yardımcısı Kerim Aslan, Ak Parti İl Başkan Vekili Serhat Kılıç, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Daştan, İlim Yayma Cemiyeti, İnsani Yardım Vakfı, Genç Memur-Sen, Memur-Sen, Müslüman Dilendirmez Cemiyeti temsilcileri ve belediye çalışanlarının katıldığı Sonbahar Ağaç Dikimi Kampanyası kapsamında katılımcılar tarafından fidan dikimi gerçekleşti.