Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve beraberindeki belediye meclis üyeleri, Bayburt Belediyesi  tarafından yapımları devam eden ve tamamlanan projeler ile tesisleri gezdi. Başkan Polat, incelemeler sırasında meclis üyelerine faaliyetler ile ilgili detaylı bilgiler verdi. 
İnceleme turuna Şair Zihni Kent Ormanı'ndan başlayan Belediye Başkanı ve beraberindekiler, buradaki bungalov evde bir süre oturarak sohbet  ettikten sonra kent ormanında incelemelerde bulundular. Kent ormanının yapım süreci ile ilgili meclis üyelerine bilgiler veren başkan Polat, Şair Zihni Kent Ormanı'nın, vatandaşlar tarafından dolup taştığını belirtti. Özellikle hafta sonu tatillerini geçirmek için en çok tercih edilen Şair Zihni Kent Ormanı’nda yediden yetmişe herkesin keyifli günler geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Polat, 184 bin metrekare alan üzerinde, içerisinde kamelyalar, oturma bankları, hizmet binası, 1200 metrekare büyüklüğünde Türkiye haritası şeklindeki havuzuyla her yaştan insana hitap eden Şair Zihni Kent Ormanı'nın renkli görüntülere sahne olduğunu söyledi.  
Kent Ormanı'ndaki incelemelerini tamamlayan Belediye Başkanı ve beraberindekiler, Bayburt'un ilk tatil köyü yapım çalışmalarının devam ettiği alana geçtiler. "Saklı Cennet" isimli proje ile çalışmaları başlatılan tatil köyünde, yapılmakta olan prafabrik evleri gezen meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı, bu projenin tamamlanmasıyla birlikte buranın Bayburt'un gözde bir mekanı olacağını söyledi. Projenin detaylarını dinleyen ve görtükleri manzara karşısında hayranlıklarını dile getiren meclis üyeleri, Bayburt'ta önemli bir eksikliğin daha giderildiğini belirttiler. Burayla ilgili basında çıkan haberlerden sonra özellikle il dışından büyük talep gördüklerini kaydeden Belediye Başkanı Polat, "Saklı Cennet" ve "Gizli Bahçe" projelerinin tamamlanmasının ardından talebin yoğun olması durumunda bu projelere benzer yeni alanlarında alt yapı çalışmalarına başladıklarını belirtti.  
İnceleme gezisine Yeni Şehir Parkı'nda devam eden Belediye Başkanı ve meclis üyeleri, burada yeniden yapılan havuzun etrafında tur attıktan sonra parkın yanı başında yapılan briti bir süre izlediler. Aynı zamanda brit üzerinde yapılacak olan asma köprü çalışmalarını da inceleyen meclis üyeleri, Çoruh üzerinde oluşan görüntü karşında hayranlıklarını gizleyemediler. Britleri izleyerek kendi aralarında bir süre sohbet eden başkan ve meclis üyeleri, Yeni Şehir Parkı'ndan ayrılarak Masal Parkı ve yapımı devam eden Baykent Şelalesi'ni inceledi. 
Veysel Hemedani ve Necmeddin Geylani gibi büyük manevi önderlerin yattığı İmaret Tepe’de inşa edilen Alperenler Türbesi'ni ziyaret eden Belediye Başkanı Polat ve belediye meclis üyeleri, türbe içerisinde yer alan mezarları inceledi.  Bu büyük zatların İslamiyet’i tebliğ için yüz yıllar önce İran’ın Geylan ve Hemedan şehirlerinden ilimize geldikleri ve bir daha ayrılmadıklarının bilgisini veren başkan Polat, türbenin geleneklere uygun şekilde  sekiz köşeli olarak yükseldiğini söyledi. 
Daha sonra İmaret Tepe Sosyal Tesisleri'ne geçen Belediye Başkanı ve beraberindekiler, alt katı otel, orta katı restaurant, üst katı ise kafterya olacak olan tesisleri gezdi. Meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Polat, İmaret Tepe Şehitliği'ne yakınlığı ile burasının önem arz etmesinin yanı sıra şehrimizi de 360 derece ile görmesiyle de Bayburt'un Boztepesi olacağını dile getirdi.  Mimarisiyle de farklı bir yapı olan İmarette Sosyal Tesisleri'nin tarihi dokuya uygun olarak Bayburt taşı ve traverteni ile kaplandığını ifade eden başkan Polat, "Burası vatandaşlarımıza gelip dinlenebileceği ve rahat nefes alabileceği imkânları sunacaktır. Çalışmaların tamamlanmasının ardından burası Bayburt’un doğal güzelliğine daha da güzellik katacaktır”dedi.
İmaret Tepe tesisleri inşaatında ve çevresinde bir süre gezen Belediye Başkanı ve meclis üyeleri, inceleme gezilerini belediyeye ait tesisleri gezerek sürdürdü. Bayburt Belediyesi bünyesindeki ahşap ve taş işleme atölyeleri ile Bayburt İtfaiyesi'ni gezen meclis üyeleri, belediyenin buradaki faaliyetlerini de görme imkanı buldu. 
Yine Bayburt Belediyesi tarafından yapımı hızla devam eden kaldırım, yol ve istinat duvarı çalışmalarını yerinde izleyen Belediye Başkanı ve beraberindekiler, Kaleardı Mahallesi'nde bulunan şantiye alanını tepeden tırnağa gezdi. Burada yer alan konkasör  tesisini ve parke üretim tesislerini inceleyen heyet, gezi programını Saat Kule Meydanı çalışmalarını gözlemleyerek sonlandırdı. 
Bayburt Belediyesi'ne ait diğer çalışmaları da aktaran Belediye Başkanı Polat, belediye meclis üyelerinin görüşlerini önemsediklerini ifade ederek geziye katılan tüm meclis üyelerine teşekkür etti.
Belediye tarafından yapımı devam eden ve tamamlanan projeler ile tesisleri gezerek çalışmaları yerinde inceleyen meclis üyeleri şu isimlerden oluştu: 
"Selahattin Karaman, Gültekin Çobanoğlu, Yemen Akbulut, Mustafa Uçkan, Selahattin Kondolot, Zeki Şipal, Şahin Kızılaslan ve Yaşar Bİlgeoğlu."