Modern ve çağdaş dünyada hak ettiğimiz kalıcı ve sağlam yere ulaşabilmemiz için öğrencilerimizin fiziksel ve ruhsal yönden kişilikleri gelişmiş, üretken bir birey olmaları yönünde idareci ve öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Sevgili öğrencilerimizin kendilerine yön verecek öğretmenlerini dikkatle dinleyerek onların tavsiye ve yönlendirmeleri doğrultusunda ülkemiz adına güzel işlere imza atmayı hedefleyen faaliyetler içinde olacaklardır. Öğrencilerimizin sorumluluklarının bilincinde olmaları hususunda da herhangi bir endişe duymamalıyız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen ve öğrencilerimizin 2012 – 2013 Eğitim Öğretim Yılını tebrik ediyor, yüce rabbimizden  bu eğitim sezonunun hepsine hayırlı olmasını niyaz ederim.

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın Ahilik Haftası Mesajı

Ahiler toplumda birlik ve dayanışmayı sağlayan, sosyal, ekonomik, kültürel hayatın düzenlenmesinde rol oynayan Anadolu'da bin yıldan beri varlığını sürdüren en önemli kurumlardandır. Bu kurumun temelini oluşturan esnaf ve sanatkârlar yüzyıllardan beri ticarette meydana getirdikleri güven olgusunu sosyal alana aksettirmişlerdir. Bu özellikleriyle Ahilik anlayışını günümüzde de sürdürebilirsek ticari ve toplumsal ilişkilerde yaşadığımız birçok sorunu ortadan kalkacaktır.

     

Milli kimliğimizi oluşturan değerlerden biri olan Ahilik geleneğinin asıl amacı toplumsal dayanışmayı yardımlaşmayı ortaya çıkarmaktır. Ahilik anlayışıyla ve felsefesiyle yoğrulmuş, doğruluktan dürüstlükten ödün vermeden, iş ve meslek hayatında saygılı, şefkatli cömert, güler yüzlü olmayı esas alan esnaf ve sanatkârlarımızın toplumsal ve ekonomik gelişmemize katkıları daha da çok olacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm halkımızın Ahilik Haftasını tebrik ediyor, yüce rabbimizden bizi her alanda olduğu gibi ticari alanda da işini doğru yapanlardan eylemesini niyaz ederim.