Bayburt Defterdarlık binasında Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Bayburt Defterdarı Davut Karadağ arasında protokol imzalandı. Böylece  kamuya devredilen 9 bin 365 metrekarelik 3 arsa karşılığıyla belediyenin vergi borcu da ödenmiş oldu.

 

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat protokolü imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada Bayburt Belediyesi’nin 2 milyon 733 bin lira kazandığını söyledi.

 

Bir kurum olarak vergi dairesine ister istemez vergi borcu oluştuğunu kaydeden Başkan Polat, "Daha önce kamu kurum ve kuruluşlarına vermiş olduğumuz, tahsis ettiğimiz arsalarla takas edilmesi yönünde bir çalışma başlatmıştık. O çalışmanın bugün imzasını gerçekleştirdik. Son noktasını koyduk. Daha önceki defterdarımızla başlamıştık. Onu da hayırlara yâd edelim. Emeği geçen vergi dairesi müdürlerimiz, milli emlak müdürlerimize buradan saygılarımızı gönderiyorum. Şimdi görev başında olan başta deftardarımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. "dedi.

 

Bu olayın nihayetlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Başkan Polat, " Ankara’da gururumuz, Maliye Bakanlığı müsteşarımıza teşekkür ediyor, Milli Emlak Genel Müdürümüzü hayırla yâd ediyorum. Bayburt Belediyesi’ni bu imza ile biz 2 milyon 733 bin TL  vergi borcundan kurtarmış olduk. Bayburt Belediyesi 2 milyon 733 bin lira kazanmış oldu. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sosyal Sigortalar Kurumu’na olan borcumuzu onlara bir arsa vermek suretiyle ödedik. Verdiğimiz arsa ile Bayburt Sosyal Güvenlik Kurumu binası kazanmış oldu. Hem belediyeyi borçtan kurtardık hem de Bayburt Belediyesi borçtan kurtarmış olduk. Şimdi de vergi dairesini kapattık. Borcumuz yok"açıklamasında bulundu