Dünyanın birçok bölgesinde Kurban organizasyonları ile milyonlarca yoksul ve yetimin yanında olan Uluslararası İnsani Yardım Derneklerimiz, bu yıl yine farklı coğrafyalarda umut olacak. Gözleri yollarda bekleyen İslam dünyasının mazlumları için harekete geçen cemiyetimiz, 2014 Kurban çalışmalarını yurtiçi ve yurtdışında birçok bölgede gerçekleştirecek. İlimizde 2 yıldır Kurban organizasyonu gerçekleştiren derneğimiz, bu bayram kendisine teslim edilen emanetleri her zamanki gibi yine gerçek muhtaçlara ulaştıracaktır. Yurtdışında Yardımeli Derneği’yle birlikte Afganistan bölgesinde keseceğimiz kurbanlarımız, bayramın dördüncü günüde tamamlanmış ve sahiplerine teslim edilmiş olacak.

 

       ‘Hayra vesile olan, bizzat onu yapan gibidir’ Nebevi mesajını ilke edinerek sizlerin, yakın akraba ve dostlarınızın kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında Müs-Der bu göreve taliptir. Gelin hep birlikte gayretlerimizi arttıralım, hayırda birlik olalım, şahitler edinelim, kurbanlarımızı paylaşalım, hayırda yarışalım, hayırlarda öncü olalım, sevindiğimiz gibi sevindirelim.

         Cemiyet olarak bizler, sorumluluğumuzun bilincinde olarak yaptığımız çalışmalarımızda sizlerin tavsiyelerine, ikazlarına ve dualarına her zaman ihtiyacımız var. Sizlerden aldığımız destek ve kuvvetle ilkelerimiz doğrultusunda yürüyüşümüz devam edecektir inşallah. Unutmayalım ki, Bayram sevindirdiğimiz kadar bayramdır.

          Müs-Der, Geçen yıl kurban bayramında olduğu gibi, bu bayram da şehrimizin birçok bölgesinde ve özellikle orta Asya’da ulaşacağı en ücra yerlerde yardıma muhtaç insanların ve yetim ailelerin gönül kapılarını çalacak, onlara takdim edeceği kurban etleriyle sizler adına gönül, muhabbet ve hayır köprüleri kuracaktır.

Kurbanların bağışlandığı ülke ve bölgenin şartlarına göre belirlenen kurbanlık ücretleri:

 

-Türkî Cumhuriyetler, Asya ve Afrika ülkeleri için 350 TL

-Balkanlar için 500 TL

-Türkiye, Filistin-Gazze, Suriye, Irak ve Mısır için 650 TL