Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) olarak bir önceki basın toplantımızda (26 Ağustos 2013) hazırladığımız raporlar, yayınladığımız kitaplar, tamamlanmış olan ve devam Bayburt konulu tezler ve devam etmekte olan Bayburt konulu araştırma projeleri hususunda detaylı bilgi vermiş, bu çalışmalarla ilgili soruları cevaplamıştık. Bugün o tarihten sonra tamamlanan çalışmalar, kitaplaştırılan kongre, yarışma ve raporlar ile iki araştırma projesini sizlere tanıtmak amacıyla toplanmış bulunuyoruz.

 

1.      Bayburt Şehircilik Kongresi

18 Mayıs 2013’de düzenlenen bu kongrede sunulan tebliğler ve tartışmalar, 212 sayfalık bir kitap halinde Kasım 2013’de bastırılmıştır. Bu kitap son günlerde Bayburt gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden, “Bayburt’un sağlıklı şehirleşmesi” konusunda fikir beyan edenlerin, yararlanabileceği temel bir eser olmuştur. Kanaatimizce bu konudaki fikirlerini kamuoyuyla paylaşan değerli hemşerilerimizin ve konunun birince derecede sorumlusu olan belediyemiz yetkililerinin söz konusu eseri ciddi bir biçimde incelemeleri çok yararlı olacaktır. Söz konusu kitap, tüm ilgili kamu ve STK temsilcilerine gönderilmiştir.

2.      Hayalimdeki Bayburt

Her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz ortaöğretim öğrencileri arası ödüllü günlük/öykü/deneme yazma yarışmalarına katılan öğrencilerin yazıları, bu yıl da 118 sayfalık kitap haline getirilerek, Bir Çocuk Düşlüyor adıyla Temmuz 2014’de yayınlanmıştır. Bu kitap ilgililerden başka, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de 400 adet gönderilerek Bayburt’taki tüm okulların kütüphanelerine girmesi sağlanmıştır.

3.      Bayburt Seyahati Raporu

26 Mayıs – 10 Haziran 2014 tarihleri arasında Bayburt’a yaptığımız seyahat sonunda, tarım-hayvancılık ve turizm sektörleriyle ilgili, yaptığımız görüşmeleri, gözlemlerimizi, görüş ve önerilerimizi içeren 14 sayfalık rapor 27 Haziran 2014’de bastırılmış ve ilgililere gönderilmiştir.

 

 

4.      Genel Kurul Faaliyet Raporu

Derneğimizin 2. Olağan genel kurulu için hazırlamış olduğumuz raporu 18 Temmuz 2014 tarihinde yayınladık. Derneğimizin 3 yıllık faaliyetlerini ve ayrıntılı mali tablolarını içeren bu rapor da, kurumsallık ve şeffaflık prensiplerimiz gereği, tüm üyelerimize ve ilgililere gönderilmiştir.

5.      Bayburt İlinin Gelişme Potansiyelleri ve Bu Potansiyelleri Desteklemede Üniversitenin Muhtemel Rolleri

Bayburt Üniversitesi’nin şehrimize daha etkin bir biçimde katkıda bulunmasına yardım olmak maksadıyla, Prof. Dr. Ömer Selçuk Emsen ve çalışma ekibine hazırlatılan 56 sayfalık bu araştırma proje raporu 29 Ekim 2014 tarihinde bastırılmıştır

6.      Bayburt Kırsalında Üretimde Kadının Rolü ve Etkinliğinin Artırılması Proje Raporu

Tarım ve hayvancılığın Bayburt için önemi dikkate alınarak, bu sektörde verimliliğin ve kalitenin artırılması temel sorun olarak görülmüş. Bu sorunun giderilmesinde kadının etkin olabileceği varsayımından hareketle, Prof. Dr. Fahri Yavuz ve çalışma arkadaşlarına, alan çalışması esaslı bu proje raporu hazırlattırılmıştır. 55 sayfalık bu proje raporu da yine 29 Ekim 2014 tarihinde bastırılmıştır. Önümüzdeki günlerde ilgililere gönderilecek olan bu iki rapor, basın toplantısı sonunda sizlere de takdim edilecektir.

Sayın Basın Mensupları,

BAYPROJE olarak, Bayburt’un kalkınma çabalarına katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda, 2014/2015 eğitim-öğretim yılında Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, Bayburt ortaöğretim öğrencileri arasında ödüllü öykü yazma yarışmasını başlatmış bulunuyoruz. Öte yandan 2 yıldır uygulamalı olarak devam etmekte olan Bayburt İli Sebze Tarımı ve Potansiyelinin Artırılması Raporu Prof. Dr. Atilla Dursun tarafından tamamlanmış olup, önümüzdeki günlerde yayınlanarak ilgililere ulaştırılacaktır. Bayburt tarımında, katma değeri yüksek önemli bir ürün farklılaştırması öneren bu raporun da çok değerli olduğunu düşünüyoruz.

Bilgilerinize saygılarımızla sunarız.

 

BAYPROJE Yönetim Kurulu