İlanda  Bayburt 21 Şubat K.S.S Yapı Kooperatifi tarafından Kalkınma Ajansı’na yazdırılan ve projeye aktarılan 75 bin liralık bütçenin proje ile ilgili muhasebe kayıtlarında yer almadığı iddiası  ve  proje ile ilgili makine alımları ön ilanın geçtiğimiz yıl yayınlanmasına rağmen ihale sürecine neden başlanmadığını, BAYMED tarafından Bayburt Valiliği, İl Özel İdaresi ile Ticaret ve Sanayi Odası'na yazılan yazıların neden sümen altı edildiği ve bu yazılarda dikkat çekilen konuların göz ardı edilmesinden dolayı inşaat ihalesinin 25 Temmuz 2013’te iptal edildiği ile ilgili araştırmanın yapılması istenildi.

İLAN KALDIRILDI

BAYMED ve Bayburt 21 Şubat K.S.S.Yapı Kooperatifi tarafından yazılı açıklamayla duyurulan ve bilboardlara da taşınan bu açıklamalar Bayburt Belediyesi’nin uyarısıyla apar topar indirildi. Konuyla ilgili edinilen bilgiye göre bugün bilboardlara asıldığı halde reklam ajansının sözleşme gereği Bayburt Belediyesi’nden onayı alınmadığı gerekçesiyle ilan kaldırıldı.

BU İLANDA YER ALAN İDDALARA CEVABEN:

Bayburt İl Özel İdaresi ,Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası ,Bayburt Belediyesi  tarafından Kamuoyuna açıklama yapıldı

AÇIKLAMA METNİ

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

2009 yılında Bayburt İl Özel İdaresi olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı IPA Birimine Sunulan proje tanımlama dokümanının kabul edilmesinden sonra 1 Şubat 2012 tarihinde Operasyonel anlaşması imzalanan “ Natural Stone Manufacturing and Marketing Support Centre in Bayburt” ( Bayburt Doğaltaş Üretim ve Pazarlama Destek Merkezi ) projesi kapsamında oluşturulan tesis, kar amacı gütmeyen Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası, Bayburt Belediyesi, Bayburt İl Özel İdaresi tarafından kurulan BAY-MAD-TAR Şirketi tarafından işletilecektir.

1. Projenin kabul edildiğinin açıklanmasının ardından (29.07.2009) Özel İdare İş hanı 6. katında 2 adet ofis tahsis edilmiş ve halen proje ofisi olarak kullanılmaya devam edilmektedir. Proje iş ve işlemleri bu ofislerde takip edilmektedir.

2. Temmuz 2010 da saha ziyaretine gelen heyet Avrupa Birliği Delegasyonu temsilcileri ve Sanayi Bakanlığı IPA Birimi Planlama bölümü temsilcileri kurumumuz tarafından öğretmenevinde ağırlanmış ve İl Özel İdaresi araçlarıyla ocak ve atölyeler gezdirilmiştir. Ayrıca toplantılar İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.  Misafirlerin Erzurum hava alanından Bayburt'a ulaşımları yine özel idare araçları ile sağlanmıştır. İlgili toplantı ve görüşmeler İl Özel İdaresi proje koordinasyon birimi personelleri olan Muharrem BEKMEZCİ, Gökhan ÇAKMAK, Yunus AKASLAN ve Başkan sıfatıyla Genel Sekreter Ziyeddin BABACAN'ın katılımlarıyla gerçekleşmiştir. Mermerciler derneğinden Cihangir YILDIZ tek başına toplantılara katılmış 21 ŞUBAT KSS'den  ise herhangi bir temsilci gönderilmemiştir. Görüşmeler sırasında hangi makina ekipmanın alınacağı hangilerinin çıkarılacağı, fabrika alanının ne kadar ve hangi vasıflarda olması gerektiği kararlaştırılmıştır. Bu aşamadan sonra ise Mermerciler derneği sürecin herhangi bir aşamasında yer almamıştır.

3. 07.03.2011 tarihinde danışman firma ile bir sözleşme imzalanmış olup sözleşmenin kapsamında; a)OIS dokümanının güncellenmesi,b) İnşaat projeleri ve ihale dosyasının hazırlanması, c)Tedarik ihalesi dosyasının hazırlanması, d)Müşavirlik İhalesi dosyasının hazırlanması, e)Teknik destek ihalesi dosyasının hazırlanması işlerini kapsamaktadır.  Bu işin bedeli olarak 180.000 Avro danışman firmaya ödenecektir. Bu bedelin 30.000 Avroluk ( yaklaşık 70.000TL) kısmı KUDAKA'ya hazırlanan doğrudan faaliyet desteği projesi ile peşinat olarak ödenmiştir. Kalan kısmı ise İl Özel İdaresi, Ticaret Sanayi Odası, Bayburt Belediyesi'nin ana ortakları olduğu BAYMADTAR şirketi tarafından ödenecektir. Şu an itibariyle bedelin % 90 lık kısmı Danışman firmaya ödenmiştir. İlgili proje 21 Şubat KSS adına hazırlanmış Özel İdare personeli tarafından yürütülmüştür. Projeden alınan 68.558,00 TL Danışman fimamız olan Grontmij firmasına 09.05.2011 tarihinde 21 Şubat KSS tarafından EFT edilmiştir.( Belge ektedir. ) 

4. Proje kapsamında dört adet ihale ile mal ve hizmet alımı yapılacaktır.

a) İlk ihale olan müşavirlik ( Yapı denetim firması ) ihalesi temmuz ayı itibarı ile tamamlanmıştır.

b) İkinci ihale olan yaklaşık 10.000 m2 lik inşaatı kapsayan yapım işi ihalesi, değerlendirmesi tamamlanmış olup Ekim ayı sonunda sonuçlandırılacaktır. Aralık ayı sonunda yer teslimi yapılması planlanmaktadır.

c) Üçüncü ihale olan mal alımı ihalesinde tesiste ihtiyaç duyulan araç, makine ve ekipmanın alımını kapsamaktadır. Kasım ayı başında ihale ilanına çıkılması hedeflenmektedir.

d) Dördüncü ihale olan teknik destek ihalesi ile tesisin iş planını, üretim planını, pazarlama planını ve bölgedeki firmalara teknik yardım sağlayacak danışman firmanın tespiti için yapılacak olup Aralık ayı içerisinde ilanın yayınlanması hedeflenmektedir.

5. Mermerciler derneği başkanının proje ile ilgili öne sürdüğü birtakım kişisel fikirler Danışman firma ile paylaşılmış olup öneriler danışman firma tarafından uygun görülmeyip bu güne kadar dikkate alınmamıştır.

Projenin ve ortağı olan kurumların gerçek dışı ve mesnetsiz iddialarla yıpratılmasını doğru bulmayıp gerçeği kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.

Bayburt İl Özel İdaresi    -   Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası     -       Bayburt Belediyesi

Dekont ve faturalar.



 

KALDIRILAN  İLAN METNİ

AZİZ BAYBURT HALKININ DİKKATİNE!  11 Ekim 2013 tarihinde, Çay Tv adlı Tv kanalında Milletvekili Bünyamin Özbek tarafından Bayburt'ta gerçekleştirdikleri faaliyetler ile ilgili açıklamalar yapılmıştır. Beyanatları sırasında ilimizde kurulacak olan Doğaltaş İşleme Fabrikası (Bayburt Doğaltaş Üretim ve Pazarlama Desteği Merkezi ) konusuna da yer verilmiş,  Toplumun Bir Kısmını Ötekileştiren, İnsanların Emeğine Saygı Göstermeyen,  Bayburt Sivil Toplum Örgütlerini Hiçe Sayan, Sadece Ben ve Benim Ekibim Mantığı İle Gerçeklerden Uzak Yapılan Açıklamalar Hayretle İzlenmiştir. -Bahse konu Proje Bayburt Mermerciler Derneği tarafından yazılmış olup, İl Özel İdaresi ve Bayburt 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ile 3’lü ortaklık halinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından kabul edilmiştir. -Proje ortağı il özel idaresi 6 ay boyunca bir oda bile tahsis etmemiştir. -25 ve 27 Temmuz 2010 tarihinde ilimize gelen 6 kişilik Proje inceleme heyeti,   Bayburt Mermerciler Derneği tarafından ağırlanarak 4.798.000.-EURO olan ilk bütçenin 8.500.000.-EURO'ya çıkarılması sağlanmıştır. -2011 yılında Bayburt 21 Şubat K.S.S. Yapı Kooperatifi adına Kalkınma Ajansına proje yazılarak, 75.000.-TL, Doğaltaş projesine aktarılmıştır. -4 Ocak 2012 tarihinde Eski Bayburt Valisi Hasan İpek başkanlığında toplantı yapılmış, Projenin ihale sürecindeki hatalar Bayburt Mermerciler Derneği tarafından yazılı hale getirilerek, Bayburt Valiliği, İl Özel İdaresi ile Ticaret ve Sanayi Odası uyarılmıştır. Sayın Vekilin, Bilgiden Uzak Açıklamaları Bir Kenarı Bırakarak; -Bayburt 21 Şubat K.S.S Yapı Kooperatifi tarafından Projeye aktarılan 75.000.-TL  Bütçenin neden muhasebe kayıtlarında yer almadığını, -Makine alımları ile ilgili ön ilanın 23 Ekim 2012 tarihinde yayınlanmasına rağmen, ihale sürecine neden başlanmadığını, -2012 yılında Bayburt Mermerciler Derneği tarafından, Bayburt Valiliği, İl Özel İdaresi ile Ticaret ve Sanayi Odasına yazılan yazıların neden sümen altı edildiğini, bu yazılarda dikkat çekilen konuların göz ardı edilmesinden dolayı inşaat ihalesinin 25 Temmuz 2013’te iptal edilmesini,  

Araştırarak ve Sorumlularını Bulup, Haklarında Gereken İcraatları Yapması Gerektiğini Hatırlatır,

Gerek Fertleriyle Gerekse Sivil Toplum Örgütleriyle  Bayburt’un Bir Bütün Olduğunu, Olayların, Kişi veya Kurumlarca, Rant ve Paye Edinilmesi İçin  Çarpıtılmasına Sessiz Kalmayacağımızı Aziz Halkımızla Paylaşırız.  

Bayburt Mermerciler Derneği                                         Bayburt 21 Şubat K.S.S.Yapı Kooperatifi

             (BAYMED)