Bayburt Valiliği önünde tören mangasını selamlayan Ünlüer, Vali Vekili Ali Gökay, Bayburt Belediye Başkan Vekili Gültekin Çobanoğlu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, ilçe ve belde belediye başkanları ile kamu kurumlarının temsilcilerince karşılandı.

Daha sonra makamına geçerek görevine başlayan Ünlüer, burada basın mensuplarına açıklama yaptı.

          “Biliyorsunuz bende bu yörenin insanıyım, daha önce Artvin'in Yusufeli ilçesinde görev yaptım. Hem bu havzayı bilirim hem de Erzurumlu olmam nedeniyle bölgeyi yakinen tanıyorum. Erzurum doğumluyum İstanbul Siyasi Bilgiler Fakültesi mezunuyum, çeşitli ilçelerde Kaymakamlık yaptım. En son Sakarya bölgesinde1999 yılında meydana gelen Sakarya depreminde 4 yıl Vali Yardımcısı olarak görev yaptım.

          Daha sonra İçişleri Bakanlığında Mahalli İdari Mali İşler Daire Başkanlığı, Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Cumhurbaşkanımızla beraber 4,5 yıl orada İdari Mali İşler Daire Başkanlığı, ardından İçişleri Bakanlığına döndüm bir yıl da Bakanlıkta Hukuk Müşavirliği yaptım.

          Şimdi ise Rabbim böyle bir görev nasip etti ve Bayburt Valisi olarak buraya geldik. İnşallah Bayburt şehrimize hep beraber faydalı olmaya çalışacağız. Bayburt’la ilgili birkaç cümle söylemek gerekirse;  Bayburt gerçekten şirin bir şehir,  şehir diyorum özellikle tarih boyunca şehir olarak kalmış İpek yolu üzerinde bulunmuş ve bölgenin ön önemli merkezlerinden biri olmuştur. Gerek insanıyla gerek kültürüyle bizimde tarihimizde damga vurmuş bir il burası. Valiliğe atanmam kadarda Bayburt’a atanmama da sevindim çünkü gerçekten çok arzu ettiğim bir yerdi burada çalışmak.

         Rabbim buraya nasip etmiş inşallah hep beraber bütün Bayburtlularla beraber bir şeyler kazandırırız diye düşünüyorum. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar.”diyerek konuşmasını tamamladı.