7-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenecek olan 22. Kış Olimpiyatları'na Türkiye'den katılacak olan milli sporcu açıklandı. Açıklama Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'tan geldi. Ayık, Bayburt Postası'na yaptığı açıklamada, 22. Kış Olimpiyatları'nda erkeklerde Emre Şimşek, bayanlarda ise Tuğba Kocaağa'nın Türk Milli Takımı'nı temsil edeceğini söyledi.

Olimpiyatlarda Türkiye adına hayırlı sonuçlar alınacağına inandığını söyleyen Ayık, "Sporcularımız Emre Şimşek ve Tuğba Kocaağa'ya güveniyoruz. Hayırlı sonuçlar alacağımızı düşünüyor, başarılar diliyorum" dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından yapılan açıklamanın ardından milli sporcu Emre Şimşek de bir açıklamada bulundu. Bayanlarda Tuğba Taşdemir'in de katılacağı olimpiyatlarda milli takımın tek sporcusu olarak seçilmesinin Bayburt kayak sporu açısından çok önemli olduğunu, "Dursun Bozkurt'un ardından bir Bayburtlu olarak olimpiyatlara katılacak olmaktan mutluluk duyuyorum" şeklindeki sözleriyle ifade eden Şimşek, "Yıllar sonra Dursun Bozkurt'un tekrardan canlandırdığı kayak kulübünün bir öğrencisi olarak bu hakkı kazanmakta ayrı bir anlam katıyor" dedi.

Açıklamasında, sporculuk kariyerinde kendisine destek olanlara da teşekkür eden Şimşek, şöyle konuştu:

"Ben yıllar sonra Bayburt'ta kayağı yeniden canlandıran Dursun Bozkurt'a Allah'tan rahmet diliyorum. Bizden desteklerini esirgemeyen dönemin Gençlik Spor İl Müdürü Kemal Köprücü'ye, yine Dursun Bozkurt'un ekibinde bulunan ve benim kayağa başlamamda vesile olan, desteklerini esirgemeyen babam İsmail Şimşek'e teşekkür ediyorum. O dönemdeki tüm arkadaşlara ve büyüklerime teşekkür ediyorum. Yine Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'a, 1 yıldır bana destek sunan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu'na ve tüm milli takım hocalarıma da ayrıca teşekkür ediyorum"

66 YIL SONRA BİR İLK

Emre Şimşek hem Türk hem de Bayburt kayak sporunun tarihine geçmeye hazırlanıyor. Türkiye'nin 78 yıllık kış olimpiyat macerasının alp disiplini kategorisindeki 40 elit sporcudan biri olarak tarihe geçecek olan Bayburtlu milli sporcu, Bayburt kayak sporu adına ise uzun yıllar sonra bir ilke imza atacak.

Alp disiplini kategorisinde Türkiye'nin ilk kez katıldığı 1948-Saınt Morızt-İsviçre Kış Olimpiyatları'nda milli takımı aralarında Bayburtlu Milli ve Olimpik sporcu Dursun Bozkurt'un da bulunduğu 6 kişilik kafile temsil etmişti. Tam 66 yıl önce Türkiye adına Bayburtlu sporcu Dursun Bozkurt'la başlayan olimpiyat macerası, son yılların pistlere damgasını vuran ismi olan ve 4 yıl defa üst üste Türkiye Şampiyonluğu'na adeta ambargo koyan bir başka Bayburtlu Emre Şimşek'le devam edecek.