Bayburt'ta  Bayram namazını kılan vatandaşlar , kurban kesimine başladı.
Kurbanlıklarını alan ve vekil tayin ettikleri  kasaplarla birlikte kurbanlarını kesen  vatandaşlar, kurban bayramının tüm İslam âlemine  hayırlara vesile olmasını temenni ettiler.        
          Dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı Tüm yurtta olduğu gibi Bayburt'tada  bayram namazının kılınmasının ardından başladı. Namazın kılınmasının ardından birbirleri ile bayramlaşan vatandaşlar, daha sonra kurbanlarını kesmek üzere kurban kesim yerlerine koştu. 
             Vatandaşlardan bazıları Bayram namazının kılınmasının ardından Belediye tarafından belirlenen yerlerde kurbanlarını keserken, bazıları da kurban kesim yerleri yerine, mahallelerde oluşturulan kurban kesim ve  kasaplara kurbanlarını kestirmeyi tercih etti.Kurbanların kesilmesi esnasında ise bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı                           
               Çocukları ile birlikte kurban kesim yerlerine gelen aileler kurbanlarının kesilmesinin ardından kurban bayramı ile ilgili olarak düşüncelerini dile getiren vatandaşlar, kurban bayramının tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ettiler.