Bayburt Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bayburt Şubesi "Dünya Yetimler Günü" nedeniyle "Kardeşlik İftarı" düzenlendi.

Bayburt Öğretmenevi’nde düzenlenen programa Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Milli Eğitim Eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Mete Memiş, İHH Bayburt Şubesi Başkanı İlhami Polat ve davetliler katıldı.

İHH Bayburt Şubesi Başkanı İlhami Polat’ın Türkiye geneli ve Bayburt’ta İHH tarafından yetimlere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Polat, "Türkiye’de de 10 binin üzerinde yetim çocuğumuzun ihtiyaçları vakfımız tarafından karşılanmaktadır. Bayburt il merkezinde bizim ulaşabildiğimiz ilk, orta ve lise çağındaki yetimlerimizin sayısı 71 adettir. Köy, kasaba ve ilçeler dâhil edildiği zaman yetimlerimizin sayısı 224 tanedir. Ulaşamadığımız evlerin olduğu kanaatindeyim. Yetimlerimizin azlığından övünürüz biz. İnşallah sayıları fazla olmaz. Bu yetimler bizim yetimlerimiz; bunlara komşuluk şefkatini göstermemiz gerekiyor" dedi. 

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mete Memiş ise, “Bizim vazifemiz yetimleri bulup, onları sevmek ve onlara yardım etmektir” dedi.

Bayburt Belediyesi’nin her zaman olduğu gibi yetimler ve şehit yakınlarının yanında olmaya devam edeceğini söyleyen Başkan Memiş, “Türkiye Cumhuriyeti devleti de hep yetimlerin ve şehit yakınlarının yanında olacaktır, onları okşayacaktır, onları memnun edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Ramazan ayının tüm fertlerimize, ailelerimize, şehrimize, ülkemize, İslam coğrafyasına ve tüm insanlığına huzur, barış ve sevgi getirmesi temenni ve duasıyla tekrar hepinizi saygılarımla selamlıyorum” diye konuştu.

Başkan Memiş’in ardından konuşan Ömer Dinçer ise, AK Parti hükümeti döneminde çocuk hakları ile ilgili yapılan çalışmalara değindi.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Cumhuriyet Halk Partisi hep siyaset evinin dışında durdu, siyaset evini abluka altına aldı ve istediğini de dışarıdan statükonun, askerlerin desteğini alarak yaptırmaya çalıştı" dedi.

Bayburt Belediyesi ve İHH tarafından düzenlenen "Kardeşlik İftarı" programına katılmak üzere kente gelen Dinçer, Ak Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

Dinçer, burada yaptığı konuşmada, siyaset evinin bir ön kapısı bir de arka kapısı olduğunu belirterek, "Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi hep siyaset evinin dışında durdu, siyaset evini abluka altına aldı ve istediğini de dışarıdan statükonun, askerlerin desteğini alarak yaptırmaya çalıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini öyle yaptı. Milletten oy alıp kazanamazsa eğer kendisi bir takım darbe hazırlıklarının ortaklığını yürüttü ve Türkiye'de şimdiye kadar hükmünü devam ettirecek zemin kurmaya çalıştı" ifadelerini kullandı.

Dinçer, cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek, şunları kaydetti:"Yıllar yılı dini değerleri küçümseyen, onunla mücadele eden, dindar insanları mürteci diye aşağılayarak kendisinin dışında tutmaya ve ötekileştirmeye çalışanlar bugün yine dindar kesimden birtakım insanları aday göstererek işbirliği yapıyorlar. Halkın gücü onları da kendisine doğru çekmeye başladı. Bu çekim bu ülkede uzun vadede çok hayırlı sonuçlar doğuracak. Gerçekten millet iradesinin tesis etmesinde muhalefet partisi de gerçek gücün nerede olduğunu fark edecek ve Türkiye'de hakikaten siyaset yapılmaya başlanacak ama siyasetin bir de arka kapısı var. Muhalefet partilerinin fark etmediği şey bu.

Bizim içimizden birisini aday gösterince hemen sizlerin 'gördün mü bu da bizden' deyip oy vereceğinizi düşünüyorlar. Halkla yöneticiler arasında güvenin her şeyden çok daha önemli olduğunu fark etmiyorlar. Hâlbuki Türkiye'de Ak Parti iktidarını 12 yıl boyunca ayakta tutan şey güven faktörüdür. Çünkü Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, Ak Parti ve çalışanları bu toplumun içinden çıktı geldi, o toplumun değerlerini taşıyan insanlardır ve halkın güvenini kazanmışlardır. Bu zamana kadarki iktidarları süresince de halkın güvenini sarsacak bir şey yapmamışlardır."

Program çocuklara ve ailelerine çeşitli hediyeler verilmesiyle son buldu.