Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Bayburt Üniversitesinin Koordinatörlüğünde yürütülen 3G (Gençlik-Gelişim-Gelecek) projesi kapsamında düzenlenen Bahar Şenliğinin son gününde sahne alan fantezi müziğin sevilen ismi Orhan Ölmez izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Seslendirdiği hareketli parçalarla Genç Osman Stadını dolduran binlerce kişiyioynatan Ölmez, yoğun istek üzerine uzun süre sahneden inmedi.

Bayburt’a gelmeden önce Bayburt Üniversitesi hakkında bilgi edindiğini, özellikle Gıda Mühendisliği öğrencilerinin birincilik elde ettiği ‘tarhana cipsiprojesi’nin kendisini şaşırttığını belirten Ölmez, “Henüz kurulalı dört sene olmasına rağmen Bayburt Üniversitesinin böyle başarılara imza atması çok güzel. Tarhana cipsi beni çok şaşırttı. Şunu söyleyeyim; yeni bir üniversite olarak biraz fazla göze batıyorsunuz.” diyerek espri yaptı.

Bu yıl 4.’sü düzenlenen ve 19 Mayıs’ta başlayan Bayburt Üniversitesi Bahar Şenliği, Orhan Ölmez konseri ile sona erdi. Bahar Şenliği kapsamında ilk gün Grup Zakkum sahne alırken ikinci gün Haluk Levent konseri ile devam etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Bayburt Üniversitesinin Koordinatörlüğünde yürütülen 3G (Gençlik-Gelişim-Gelecek) projesi kapsamında düzenlenen-Bayburt Üniversitesi 4. Bahar Şenliği halka açık olarak gerçekleştirildi.