TÜM MAZLUMLARIN YANINDA OLMAYI DA KENDİMİZE GÖREV ADDEDİYORUZ

Kur’an-ı Kerim ziyafetiyle kutlamalar açılış konuşmaları ile devam etti. Bayburt Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen kutlamalara yüzlerce vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Anadolu Gençlik Derneği Bayburt İl Başkanı Halil İbrahim Coşkun "Anadolu Gençlik Derneği öteden beri bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur.  Yaptığımız çalışmalar evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında ve adaletin tesisinde emek sahibi bir gençlik profili oluşturmanın çabasıdır.Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olması mücahedesinde aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz."dedi

HER İNSANA SEVGİYLE, ŞEFKATLE, MERHAMETLE YAKLAŞMAK GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ.

Başkan Coşkun, konuşmasına şöyle devam etti:

"Aynı şekilde yeryüzündeki her insan için yaşama hakkını, inanç ve düşünce hürriyetini,  aile oluşturma ve neslini koruma hakkını, mülkiyet edinebilme hakkını ve akıl sağlığının güvenceye alınması hakkını temel ve vazgeçilemez haklar olarak kabul ediyoruz.

Biz özgürlük, adalet ve refahı sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak görüp kendinden olmayanı ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her türlü düşünceye karşıyız. 

Hangi düşünceden olursa olsun her insanın insan olmakla yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyor ve her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz.

Zulüm ve baskıya dayanan siyasi anlayışları, vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkusunu, sömürüye dayanan zenginliği, ahlaki değerlerden yoksun bilimi, paylaşmayı zarar kabul eden iktisadi tavırları, insanları önemsemeyen teknolojiyi, haksızlara karşı ses çıkarmayan bir din anlayışını toplumun çürümesinde ve yok oluşunda en etkili faktörler olarak görüyoruz.

Komşumuz açken tok yatmayı kendimiz için utanç vesilesi sayıyoruz ve insanların yararına en azından yoldaki bir taşı kaldırmaya sevk etmeyen her türlü boş inançtan uzak olmayı yeğliyoruz.  "

LİSE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

"Anadolu Gençlik Derneğimizin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı bu yıl da 81 şubemizde 600 kadar noktada icra edilmektedir.  Bu program aynı zamanda batılılaşma sürecinin getirmiş olduğu kokuşmuş değerlere bir cevaptır. Yılbaşı Eğlencesi adı altında yapılan tüm çirkinliklere ve iffetsizliklere bir cevaptır. Siz değerli misafirlerimizin bu gece burada bizimle bulunuyor oluşu bir kimliğin en güzel şekilde ortaya konulmasıdır. Hepinize katılımınızdan ve duyarlılığınızdan ötürü teşekkür ediyoruz.

Anadolu Gençlik Derneği olarak Kızılcahamam’da İmam-Hatip Liseleri Başkanları Toplantısı yaparak etkili bir girişle başlattığımız lise çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Kızılcahamam’da muhteşem bir Lise Başkanları toplantısı düzenledik. 1453 lise başkanımızı 2 gün boyunca en güzel şekilde ağırladık ve onlara inancımızın temel esaslarını çok net bir biçimde aktardık. Bu yıl Ortaöğretim Komisyonumuzu Liseler Komisyonu ve Ortaokullar Komisyonu olarak iki ayrı komisyon şeklinde organize ettik. Geçtiğimiz ay Lise öğrencilerimizle Ankara’da Enderun Eğitimlerimize başladık.

Ortaokullarda ülke genelinde oluşturduğumuz 1000 kadar okuma grubu ile öğrencilerimizi hem kitapla buluşturuyoruz hem de onlara temel değerlerimizi anlatıyoruz.

Hem Lise öğrencileri ile hem de ortaokul öğrencileri ile haftalık sohbet programlarımız devam ediyor. Kitap kritikleri ve sinema günleri ve farklı sosyal etkinlikler bu çalışmaların içerisinde yer alıyor. Ayrıca genç kardeşlerimizin okul derslerine yardımcı oluyoruz. ."

YÜKSEKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK SAĞLADIĞI YURT VE BURS İMKÂNLARI ARTARAK DEVAM EDİYOR.

 "Her yıl düzenlediğimiz yaz ve kış etkinlerimizle yeni nesilleri Kur’an-ı Kerim ile buluşturuyoruz. Efendimiz (sas)’in hayatını daha yakından tanıma fırsatı veriyoruz.

Yüzme, binicilik, tarihi mekânları ziyaret, sportif müsabakalar, çadır kampları gibi etkinlerle bu ortaokullu, liseli gençler arasında kardeşlik, merhamet, paylaşmak gibi temel değerlerimizin kuvvetlenmesine katkıda bulunuyoruz.

Anadolu Gençlik Derneğimizin yükseköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik sağladığı yurt ve burs imkânları artarak devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Karaman’da yaptığımız Şube Üniversite Komisyonları toplantısının ardından üniversite gençliğimize yönelik eğitim çalışmalarına aralıksız devam ettik."

Ülkemizin tüm üniversitelerinde her kesimden gence ulaşmak ve onlara inancımızın temel değerlerini anlatmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz.

Bereketin ve helal lokmanın kapısı olan Ahilik ile ilgili birçok şubede konferanslarımız oldu. Aynı şekilde Helal Kazanç Seminerlerimizi birçok il merkezinde gerçekleştirdik.  "

TEMEL DEĞERLERİMİZİN EN GÜZEL ŞEKİLDE ANLATILDIĞI VE İFADE EDİLDİĞİ BÖLGE VE ŞUBE EĞİTİMLERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR.

"Şehitler Gecemiz, Sarıkamış Şehitlerini Anma Programlarımız, Çanakkale Şehitlerini Anma Programlarımız, Diyarbakır’ın Fethi Programımız, İstanbul’un Fethi Programımız, Kudüs Günü etkinliğimiz ülkemizin her köşesinden sağlanan katılımlarla en güzel şekilde önümüzdeki süreçte de gerçekleşecektir.

Yine hanımlara yönelik haftalık sohbetlerimiz tüm ülke genelinde bine yakın noktada devam etmektedir. Geçtiğimiz dönemde Karaman’da Hanımlar Komisyonumuz yoğun bir katılımla Hamle programını gerçekleştirmiştir. Bu programın da bereketi hanım üyelerimizin yaptığı çalışmalara şimdiden yansımıştır.

Temel değerlerimizin en güzel şekilde anlatıldığı ve ifade edildiği bölge ve şube eğitimlerimiz devam etmektedir.

Anadolu Gençlik Dergimiz ve Genç İstikbal Dergimiz de yeni dönemde en güzel şekilde okuyucusuyla buluşmaya devam edecektir.

Bu yıl bünyemize katılan MGV yayınları parmakla gösterilecek eserleri kitapseverlerle buluşturacaktır. "

YETİMLERE, YOKSULLARA, YOLDA KALMIŞLARA YARDIM ETMEYİ GÖREV BİLİYORUZ

"Biz tüm içtenliğimizle inanıyoruz ki Anadolu Gençlik Derneği, dünyaya yeniden yön verecek gençlik kadrolarının harmanlandığı yerdir.

Dicle kenarındaki kuzulara kol kanat germek için,  çorbasını komşusuyla paylaşmak için, kardeşlik anlayışıyla coğrafyamızı hak ve adalet ekseninde bir ve bütün tutmak için çalışmalarımız devam edecektir.

Kendi zamanının tanıklığını yaparak kadim olan iyinin gelenekten geleceğe taşınmasındaki köprü görevimiz sürecektir.

İçselleştirdiğimiz değerlerin yeryüzündeki tüm insanların hem birbirleriyle hem de evrenin var oluş gayesiyle barışık yaşmasının yegâne teminatı olduğuna bizim inancımız tamdır.

Bu inançla yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara yardım etmeyi görev biliyoruz. "

ADALETİ GÖZETEN BİR NESLİN İNŞASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

"Yardımlaşmayı ve paylaşmayı karakter edinmiş,  verdikleri sözde duran; her türlü sıkıntılı durumda bile direnip sabreden; kendinin ve yakınlarının aleyhine olsa bile adaleti gözeten bir neslin inşası için çalışıyoruz.

Mekke nin Fethinin senei devriyesi münasebetiyle Bayburt il genelinde üç kategoride düzenlemiş olduğumuz Şiir, Kompozisyon ve Makale yarışmasına birbirinden güzel eserleriyle iştirak eden bütün kardeşlerimizi buradan tebrik ediyor, bu çalışmada emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere, sponsorlar, değerlendirme komisyonları ve teşkilat mensubu kardeşlerime en kalbi teşekkürlerimi arz ediyorum.Programımıza katıldığınız için, Anadolu Gençlik Derneğimizin çalışmalarına destek olduğunuz için, bu gecede burada bulunarak bir tavrı en güzel şekilde ifade ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz.Gecemiz hayırlara vesile olsun. "

Veli Şaban Öğrenci yurdu öğrencilerin oluşturduğu Grup Salah’ın ilahi konseri büyük beğeni topladı. Mekke’nin Fethi ile alakalı sinevizyon gösteri sunuldu. Süleyman Akyüz hocaefendi tarafından Mekke’nin Fethi ile ilgili konferans gerçekleştirildi.

Ardından ortaokul, lise ve öğretmenlere yönelik  Mekke’nin Fethi konulu şiir, kompozisyon ve makale yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildikten sonra program sona erdi.

Programa Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Memur-Sen Başkanı Fikret Özbey, Saadet Partisi İl Başkanı Osman Nuri Temur, Saadet Partisi Belediye Başkan asayı Fatih Burak, CHP Bayburt Belediye Başkan adayı Hacı Mustafa Akkuş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşları katıldı.