Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı'nın Küllerinden Doğdu

Konser öncesi bayanlara bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, "Cumhuriyetimizin 90'ıncı yıldönümünü idrak ediyoruz. 90 yıl bir insan ömrü için çok gelebilir ama ülkeler için, devletler için 90 yıl çok fazla değil. Biz 600 yıllık bir devlet kurmuş Osmanlı'nın torunlarıyız. Onun için 90 yıl bizim için pekte uzun değil. Hepinizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı'nın küllerinden doğdu.  Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle kanla irfanla kurduk biz bu Cumhuriyeti. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Kop'ta nice kanlar aktı bu topraklara ve bu topraklar vatan oldu. Bu toprakların vatan olması için kanını sebil edenleri rahmet ve şükranla yad ediyorum. Cumhuriyetin kurulmasında, bu toprakların bize emanet edilmesinde, emeği geçenleri kutluyorum" dedi.


Bu Ülkenin Başarılı İnsanlara İhtiyacı Var
Cumhuriyetimizin 90'ıncı yılında geleceğe daha emin adımlarla ülkemizin ilerlediğini vurgulayan Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, konuşmasında ifadelere yer verdi:
"Geleceğimiz daha parlak diye düşünüyorum. Çünkü başımızda, başımızı dik tutan Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan var. Onun sayesinde sadece Türkiye değil, bütün Müslümanlar, bütün Türkler, bütün mazlumlar başını dik tutmaya başladı. Nerde bir ezilen varsa Recep Tayip Erdoğan elini uzattı. Bizde ona destek verenlerdeniz. Ne mutlu bize ki tarihin dönüm noktasında, bu devirde, o kadroya destek verenlerden olmuşuz. Tarih bizide hayırla yadedecek. Sayın Başbakanımız batmış bir devleti, bitmiş ve geleceğe ümidi kalmamış bir milleti, yeniden ayağı kaldırdı, ümit verdi. Onlara yeniden bir dünya devleti kurulabileceğinin ümidini verdi. 2023 vizyonunu gösterdi. 2071'lerden bahsetti. Ve bir günde milyar dolarları aşan tesislere imza attı, makas attı. Ne mutlu ona, ne mutlu bize. Allah O'na uzun ömür versin ve O'nu başımızdan eksik etmesin. Biz de Bayburt'ta O'na yakışan hizmetleri karınca kararınca yapmaya gayret ediyoruz. Kadının bu toplumda sürekli varolduğunu düşünerek, her kadınlar gününde, her anneler gününde, sizleri memnun etmeye çalıştık. Dedik ki, bu toplumun kadını da mutlu olsun, erkeği de mutlu olsun. Kadın evinde mutlu değilse, yüzünden düşen bin parça ise erkek mutlu olamaz. Boşuna dememişler her başarılı bir erkeğin ardında başarılı bir kadın vardır diye. Bu ülkenin başarılı insanlara ihtiyacı var. Bu ülkeye hepimizin katmadeğer üretme borcu var. Biz de elimizden geldiğince bugüne kadar çalışmaya gayret ettik ve çalışmaya da devam edeceğiz. Cumhuriyetimiz daha nice 90 yıllara erişsin istiyoruz. Çocuklarımız bizim mutlu olduğumuzdan daha çok mutlu olarka dünyaya gözlerini açsınlar. Neşeniz bol olsun, geceniz hayırlı olsun."