Başkanlık Makamında Bayram Buluşması   

  

Bayburt Belediyesi başkanlık makamında, Ramazan Bayramı nedeniyle bayramlaşma yapıldı.

Bayramlaşma programına Meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı. Belediye Başkanı Hacı Ali Polat konuklarını ve belediye personelini tek tek karşılayarak, bayramlarını kutladı ve çalışmalarında başarılar diledi.

 

Zahit Mahalle Odası’nda Geleneksel Bayramlaşma

 

Bayburt’ta geleneksel hale gelen bayramlaşma merasimi bu yıl da bozulmadı. Her bayram değişik mahalle odalarında protokol, kamu çalışanları ile vatandaşların bayramlaşması, bu bayram da Zahit Mahalle Odası’nda gerçekleşti.

 

Bayramlaşma törenine Vali Vekili Ali Gökay, Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Ferhat Özbaş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Bayram, Dünyaya Mutluluk ve Huzur Getirsin

 

Mahalle odasın bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Ramazan Bayramı’nın şehrimizdeki mutluluğun ve huzurun devam etmesine ve dünyada kaybolan huzurun gelmesine vesile olmasını temenni ederek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Aramızda Bayburt’un geleneksel bayramlaşmasına ilk defa katılanlar vardır diye ben biraz usulümüzle ilgili bilgi vermek istiyorum. Bayburt’ta her mahallede en az bir tane olmak üzere mahalle odalarımız vardır. Mahalle odalarında o mahallenin sosyal ihtiyaçları karşılanır. Cenazelerde, nişanlarda, düğünlerde, bayramlarda ve mahalle toplantılarında odalarımız fonksiyonlarını icra ederler. Bu mahalle odamızda olduğu gibi diğer bazı mahalle odalarımız da hayırsever vatandaşlarımızın fedakârlıklarıyla yapılır. Bazen de mahalle sakinlerinin ortak gayretleriyle mahalle odalarımız ayakta durur. Biz gerçekten Bayburt’ta huzurlu bir Ramazan yaşadık. Bu ramazan da biraz üşüdük ama üşümenin de güzel bir tarafı vardı. Rabbimize şükrediyoruz; Bayramımızı da huzur içerisinde geçiriyoruz. Hepinize saygı ve sevgiler sunuyor, bütün vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum.”

 

Huzurlarınızda Valimiz İpek’e Hizmetlerinden Ötürü Teşekkür Ediyorum

 

Milletvekili Bünyamin Özbek ise duygularını şu şekilde dile getirdi:

 

“Şükürler olsun ki Ramazan’ı huzur dolu şehrimizde geçirdik. Huzurlu bir şekilde ibadetlerimizi yaparak bayrama kavuşmuş olduk. İlk defa geldiğim bu odayı da yapanlardan Allah razı olsun. Zahit Mahalle Odası biraz küçüktü. Şimdi mahallemiz büyük bir odaya kavuşmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca çok kısa süre önce Bayburt Valimizin Şırnak iline tayini çıkmıştır. Sizlerin huzurunda Valimiz Hasan Bey’e hizmetlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. İnşallah Şırnak’ta da aynı başarıyla görevine devam eder. Tekrar hepinizin bayramını en içten duygularımla tebrik ediyorum.”

 

Çok Güzel ve Huzurlu Ramazan Geçirdik

 

Ramazan boyunca Bayburt’ta çok güzel anılarının olduğunu dile getiren Vali Vekili Ali Gökay, “Hepinizin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Ramazan ayı boyunca Bayburt’ta çok güzel anlarımız oldu. Hemen hemen her gün Sayın Valimizin başkanlığında bazı köylerimize konuk olduk, vatandaşlarımızla bir araya geldik. Çok güzel ve huzurlu Ramazan geçirdik, manevi açıdan da doyumuna eriştiğimiz inancındayım. Bu misafirperverliğinizden dolayı tüm Bayburtlularımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel ve huzurlu Ramazanın sonunda da bu gün Ramazan Bayramına ulaştık. Her günümüzün Ramazan bayramı gibi olmasını temenni ediyor, bu huzurlu ve güven ortamın devamını diliyor, ailelerinizle beraber hepinizin Ramazan Bayramını tekrar kutluyor, Bayburt Valiliği adına hepinize saygılar sunuyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

 

Bayburt’ta Ramazan Bir Başkadır

 

Rektör Coşkun ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Değerli hemşehrilerim hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Bayburt’ta Ramazan bir başkadır. Ben daha öncede görev yaptığım yerlerde yıllık iznimi Ramazan’a denk getirir, Ramazan’ı Bayburt’ta geçirirdim. Ramazan için Bayburt’un çok iyi bir havası var. Mutlu bir Ramazan geçirdik. Bütün hemşehrilermizin bayramını en içten duygularımla tebrik ediyorum. İnşallah daha nice nice Ramazan ve bayramlar geçireceğiz.”

 

Mahalle Odaları Selçuklulardan Kalma Bir Gelenektir

 

Mahalle odalarının Selçuklulardan kalma vakıf kültürünün bir sosyal boyutu olduğuna değinen İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak ise, “Selçuklularda yapılan hanlarda yolcular üç gün misafir edilir. Kendilerine et ikram edilirken atlarına da ot verilirdi. Bugünlerde bu gelenek bu şekilde icra ediliyor. Cenazesi olan bir aile üç gün boyunca burada ağırlanıyor ve o ailenin kederi paylaşılıyor. Bu süre içerisinde yemek ikram ediliyor ve üç gün sonra kederleri azaltılarak evlerine gönderiliyor. Bu kültür Türkiye de ilk defa Bayburt’ta uygulandı ve hala da uygulanmaya devam ediliyor. Köylerimizde bulunan 150 köy odasının yaklaşık 60 tanesini Özel İdare olarak biz yaptık. Diğerleri de köy sakinlerinin gayretleri ve il dışında bulunan köy derneklerinin fedakârlıklarıyla yapıldı. Ben bu geleneklerin Cenabı-ı Hak’tan devam etmesini niyaz ediyor, hepinizin bayramını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Bayramda İhtiyaç Sahibi Bir Aile Sevindirildi

 

Zahit Mahallesi’ndeki geleneksel bayramlaşmanın ardından protokol, Esentepe Mahallesi’nde ikamet eden ihtiyaç sahibi bir aileyi ve iç güvenlik gazisi olan Nail Fidan’ı evinde ziyaret ederek onların bayramlarını tebrik etti. Her iki eve de bayramlaşmaya giden Vali Vekili Gökay, Milletvekili Özbek, Belediye Başkanı Polat ve Rektör Coşkun ev sakinlerine çeşitli hediyeler takdim ederek onlarla tatlı bir bayram sohbeti geçirdiler. Protokol mensupları ailelerle bayram sevincini paylaşırken, ziyarette hazır bulunan Baykes Genel Müdürü Ali Haydar Karabacak ihtiyaç sahibi ailenin ikamet ettiği evin bir yıllık kira bedelini karşılayacağının sözünü verdi.

 

Bayramda Miniklerin Harçlıkları Unutulmadı

 

Şehrimizde büyük bir coşku ve heyecan ile Ramazan Bayramı geçerken, Bayburt protokolü, bayram ziyaretleri sırasında karşılarına çıkan miniklerin harçlıklarını da unutmadı. Minikleri kucaklarına alarak onlarla sohbet eden protokol mensupları, harçlıklarını vererek miniklerin bayramlarını da kutladılar.

 

Belediye Başkanı Partililerle Bayramlaştı

 

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın bayram ziyaretlerinin bir durağı da Ak Parti İl teşkilatı oldu. Burada Milletvekili Özbek, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, il, ilçe ve belde teşkilat üyeleri ile tek tek bayramlaşan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, parti binasında, belediyemiz çalışmaları hakkında bir konuşma yaptı.

 

Bayburtspor Tutkusu Üç Parti Mensuplarını Bir Araya Getirdi

 

Dayanışma ve kaynaşma günü olan Ramazan Bayramı’nı fırsat bilen Forza Gadalar Taraftar Gurubu tarafından bayramlaşma töreni düzenlendi. Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan taraftar gurubuna ait cay ocağında bir araya gelen Ak Parti, MHP ve Saadet Partisi mensupları, taraftar gurupları ile bayramlaştı.

 

Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Eski Milletvekili Suat Pamukçu, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, MHP İl Başkanı İdris Aydın, Saadet Partisi İl Başkanı Osman Temur, Bayburt Gurup İl Özel İdare Gençlikspor Kulüp Başkanı Hikmet Şentürk, ve diğer ziyaretçilerini bir süre ağırlayan taraftarlar, ziyaret anısına misafirlerine Bayburtspor atkısı hediye ettiler.