Bayram günü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Caddesi Valilik binası önünde tören düzenlendi.
Törene, Vali Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı  P.Kur.Alb. M.Nail Yiğit, ve ilimizin diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar, valilik makamında tebrikleri kabul eden Vali Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı  P.Kur.Alb. M.Nail Yiğit ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Cumhuriyet Caddesi'nde  vatandaşlarımızı selamlayarak bayramlarını tebrik etti.

CUMHURİYET'İN KURULMASI, TÜRKİYE'NİN İSTİKAMETİNİ BELİRLEYEN BİR ADIM OLMUŞTUR
Tören alanında bir konuşma yapan Vali Ünlüer, "Bugün milletimizin en büyük bayramını coşkuyla kutlarken, Cumhuriyetimizi nitelikleri ve kazanımlarıyla her geçen gün daha da ileri taşımanın kıvancını duyuyoruz" ifadelerini kullanarak konuşmasına şöyle devam etti: 
"Atatürk’ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesi emsalsiz bir zaferle neticelenmiştir. Ve ardından milletimizin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyet’in kurulması, Türkiye’nin istikametini belirleyen bir adım olmuştur.
Cumhuriyet, milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejim demektir.
Cumhuriyet; yüce Türk milletinin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem  zirvedir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olmuştur. Bu mücadele; toplum olarak yanmış, yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin ifadesidir.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN 90 YILLIK ÖYKÜSÜ BİR BAŞARI, BİR UYGARLAŞMA MÜCADELESİDİR.  
Bugün Türkiye, islam dünyasındaki tek laik ve demokratik cumhuriyet, çağdaş bir ülke, bölgesinde hatırı sayılan güç, bir istikrar unsuru ve Avrupa birliğine aday ülkedir.
 Türkiye cumhuriyeti; kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet yolunda dev adımlarla yürüyen bir dünya devletidir.
Bu başarı ve büyük eser, milletimizin özgüveninin, birlik ve beraberliğinin, bağımsızlık aşkının, müreffeh ve güçlü yarınları hep birlikte kurma anlayışının tabii yansımasıdır.
Cumhuriyetimizin temsil ettiği değerler manzumesi, bu topraklar üzerinde yaşayan herkes tarafından layıkıyla benimsenmiş ve kavranmıştır. Bu husus, Cumhuriyetin ebediyete kadar var olacağının en önemli güvencesidir.
Türk insanı, Cumhuriyet sayesinde tebaa olmaktan çıkıp vatandaş haline geldiğinin, Devletin tek ve gerçek sahibi olduğunun idraki içindedir. Demokratik, laik ve sosyal Cumhuriyet ve onun kazanımları ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır.
Bugün ülkemiz, ilerleyen demokrasisi, gelişen ekonomisi, güçlü ordusu, zengin insan kaynağı ve müteşebbisleriyle, uluslararası alanda giderek yükselen bir profil sergilemektedir. Türkiye, bugüne kadarki başarılarıyla ümit veren, halkının özgüvenini yükselten bir ülkedir.

CUMHURİYETİ AYAKTA TUTAN YEGÂNE KUVVET; MİLLETİN KENDİSİDİR
Bugün artık barış, istikrar, huzur ve refahın yolu, demokratik değerler ve insan hakları standartlarının yükseltilmesinden geçmektedir.
Ortak hedefimiz, herkesin demokrasi ve hürriyet içinde yaşadığı, hak ve özgürlüklerini evrensel standartlarda kullandığı bir Türkiye’dir. Türkiye’nin gelişmiş bir demokrasi haline gelmesi için, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesinin, hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesinin taşıdığı önem aşikardır. Bir ülkedeki özgürlük ortamı, esasen demokrasiye hayat veren bir güçtür.
Vatandaşlarımızın her bakımdan mutlu olduğu, güçlü, zengin ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için bütün gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Ülkemizi, cumhuriyetimizin 100. Yılında dünyanın en büyük ilk 10 ülkesi seviyesine çıkarma hedefinden vazgeçmeyeceğiz. Bunu başaracak gücümüz ve inancımız tamdır. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Başta, büyük önder Gazi Mustafa Atatürk  ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere, cumhuriyetimizi ve bu güzel vatanı armağan eden, ülkemiz ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için, canlarını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyor,  Büyük Türk Milletinin ve siz Bayburtluların Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum."

Vali Ünlüer’in konuşmasından sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Ardından resim, şiir, kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler, Vali Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı  P.Kur.Alb. M.Nail Yiğit tarafından ödüllendirildi.
Halk oyunları ekibinin gösterisinden sonra tören geçişi ile kutlamalar sona erdi.