Kutsal topraklara hac vazifesini yerine getirmek amacıyla yola çıkan ve hacı olduktan sonra dönüş yapan Karabacak ailesi yakınları tarafından karşılandı. 

Karışılama sırasında hacılar çocuklarına, torunlarına ve tanıdıklarına sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Sevdiklerine kavuşan Karabacak ailesi  "O kutsal iklim kelimelerle anlatılamaz. Yaşanması, soluklanması gerekir. İnsan o topraklarda ruhen ve bedenen sükûnete eriyor.  Allah herkese nasip etsin"şeklinde duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Kutsal topraklardaki hacılar tevriye günü ihrama girerek Arafat dağına hareket etti.  Arefe günü Arafat dağında vakfenin ardından dua yapıldı. Daha sonra Müzdelife’ye hareket eden hacılar Müzdelife’de bir müddet vakfe yaptıktan sonra Mina’ya hareket ettiler. Mina’da şeytan taşlandı ve traş olarak ihramdan çıkıldı ve kurban kesildi. En sonunda ise ziyaret tavafı  ve veda tavafı yapılarak hac farizasını tamamlandı.

Alınan bilgiye göre ülke genelinde dönüşlerin 25 Kasım tarihine kadar tamamlanacağı aktarıldı.

Hac görevlerini yerine getirmek için bu yıl kutsal topraklara 84 Bayburtlu hacı gitmişti. 2012 yılında Türkiye'den 74 bin, Avrupa'dan 10 bin olmak üzere görevli personelle yaklaşık 95 bin Türk vatandaşı hac ibadeti için kutsal topraklara gitmişlerdi. Hac vazifesi esnasında ise 31 hacı adayı hayatını kaybetti.