Bayburt Valisi Hasan İpek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

             İpek mesajında ‘’ 19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Atatürk’ ün Samsuna çıkışının ve Milli Mücadelenin başlangıcının 93. Yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Ulu Önder Atatürk’ ün Samsuna çıkışıyla başlayan Milli Mücadele genciyle, yaşlısıyla tüm halkımızın çabalarıyla kazanılmış ve Cumhuriyetimiz kurulmuştur. Atatürk “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız.” sözleriyle gençlerimize olan sonsuz güvenini ifade etmiş, devletimizi ve geleceğimizi Türk gençliğine emanet etmişti.

                       Bizlerde Valiliğimiz koordinasyonunda yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri kapsamında il merkezi ve ilçelerimizde gençlerimize yönelik sinema gösterimleri, tiyatro kursu ve gösterimleri SBS, YGS ve LYS kursları, spor kursları ve meslek edindirme kurslarıyla kültür sanat spor, sosyal içerme ve istihdam alanlarında gençlerimizin geleceğini şekillendirecek birçok faaliyeti içeren projelerimizle gençlerimize destek oluyoruz. Yine gençlerimiz için il merkezinde inşaatı devam gençlik merkezi binamız bu yıl yaz aylarında hizmete açılacaktır.

                          Geleceğimiz olan gençlerimizin de bu büyük emanete her zaman sahip çıkacağına inanıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyor ve Ulu önder Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadelede emeği geçen tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.’’