Bayburt Eğitim Fakültesi, TÜBİTAK desteğiyle bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği “Genç Bilim İnsanları Yaparak, Yaşayarak ve Eğlenerek Bilime Dokunuyor” projesiyle ilköğretim öğrencilerini bir kez daha bilimle buluşturuyor.

“TÜBİTAK 4004 Bilim ve Toplum Projeleri” tarafından desteklenen “Genç Bilim İnsanları Yaparak, Yaşayarak ve Eğlenerek Bilime Dokunuyor” adlı projeyle, ilköğretim 7. sınıf öğrencilerinin; öğrenen merkezli öğretim yaklaşımlarının kullanıldığı bir öğrenme ortamında yaparak, yaşayarak ve eğlenerek  etkin olarak katılacakları fen bilimleri ve matematik etkinlikleriyle bilimsel bilginin doğasını anlamaları, ilgili alanlarda bilimsel kavramlar ve süreçler hakkında farkındalık geliştirmeleri amaçlanıyor.

09-15 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilmekte olan projeye, Bayburt’taki 6 okuldan 6 öğretmen ile bu okullardaki başarılı 5’er öğrenciden oluşan toplam 30 öğrencinin katılımı planlanıyor. Proje süresince öğrenciler fizik, kimya, biyoloji, matematik ve rehberlik konularında uygulamalı olarak gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklere katılacak.

Projenin yürütücülüğünü yapan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Yasemin Devecioğlu Kaymakçı, bu sene 3. adımını gerçekleştirdikleri projeyle öğrencilerin öğrenme etkinliklerinde alacakları aktif görevlerle bilime olumlu bakış açısı kazanmalarının yanı sıra bilimsel süreç becerilerini ve bilimsel düşünme yeterliklerini geliştirmelerinin beklendiğini ifade etti.Proje süresince öğrencilerin bilimsel süreç becerilerinin gelişimini amaçlayan öğrenme ortamlarında fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanlarına yönelik etkinlikleri yapmaları, yaparken düşünmeleri ve düşünürken de bilime karşı ilgi, tutum ve başarılarını geliştirmelerinin amaçlandığını kaydeden Devecioğlu Kaymakçı, projeyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimizprojeyi, geçen yıllara oranla daha da geliştirerek bu yıl da uygulayacağız. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve sosyal bilimler içerikli olan proje kapsamında yapılacak olan görsel deneylerle Temel Fen Bilimleri ve Matematiği öğrencilere sevdirmeyi ve daha eğlenceli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bir hafta sürecek olan projemiz 9-15 Eylül tarihlerini kapsıyor. Projeye, Bayburt il merkezi ile ilçelerindeki toplam 6 okuldan seçilen5’er öğrencinin oluşturduğutoplam 30 öğrenci ile  bu okullardan 6 Fen Bilgisi öğretmeni katılıyor. Ayrıca, Eğitim Fakültemizden 6 lisans öğrencisi de rehber olarak projede görev alıyor. Böylelikle onların da öğretmen olmadan önce projeler hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmasını amaçlıyoruz. Projeye, üniversitemizden öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve araştırma görevlilerinden oluşan toplam 20 kişilik bir ekibin yanı sıra Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi’nden ülkemizin başarılı akademisyenlerinden olan Prof.Dr. Ekrem Yanmaz, Prof.Dr. Uğur Çevik, Prof.Dr. Halit Kantekin ve Prof.Dr. Zihni Demirbağ da, projenin KTÜ Fen Fakültesi ziyareti sırasında verecekleri eğitimlerle katkıda bulunacaklar. Projenin sosyal içerikli çalışmaları kapsamında Bayburt ilinin tanıtımına yönelik etkinliklerin yanı sıra Baksı Müzesi’ne gezi, teleskopla gökyüzü gözlemleme, kuş gözlemciliği ve daha birçok zevkli ve eğlenceli çalışmalar gerçekleştirilecektir.”

ki talebini biz de yakından takip ettik. Bayburt ve Ak Parti teşkilatı adına duyarlılığından dolayı Sayın Bakanımız  Veysel Eroğlu'na teşekkür ediyorum."

3 Ay İçerisinde Bitirmeyi Düşünüyoruz

Yüklenici firma adına bir açıklamada bulunan Kamil Akyüz ise şu bilgilere yer verdi:

"Projemizde tabana beton dökmek kaidesiyle kenarlarını taş duvar yapacağız. üzerinide perforje korkulukla kaplayacağız. projemizi hava şartlarında bir aksilik olmaz ise 3 ay içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. toplam uzunluk 2250 metre olacaktır. Otogar ve Hastane civarında olmak üzere iki ayrı etap da yapacağımız çalışmayı Pönserek Deresi'nde bitireceğiz. Bu konuda yardımlarını bizden esirgemeyen Milletvekilimiz ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz."