Cumhuriyetin kuruluşunun 90. Yılında düzenlenen serginin amacının geleneksel Camaltı tekniğini günümüze kadar getiren sanatçılara bir saygı niteliğinde olduğunu ifade eden heykeltraş-ressam Tekin Koçan,  endüstriyelin gelişmesi ile camaltı resim tekniğinin yok olmaya başladığını söyledi.

Artık kimsenin bunları üretmediğini de dile getiren Koçan, “Usta-çırak ilişkisi de olmadığından biz çağdaş sanatçılar geleneksel kültürü alıp bunu nasıl işleyebiliriz noktasında üretiyoruz. Camın kullanım alanları çoktur. Camı teknik olarak arkadan işlemek, ters işleyip düz bakmak zorundayız. Aslında cam için söylenecek çok şeyler var. Cam için ikiyüzlüdür derler. Sırları saklamaz derler. Biz ise resmi arkadan işleyerek fiks ediyoruz ve bu resimleri sağlıyoruz” dedi.

Bu kültürü yaşatmak adına ısrarla bu çalışmayı sürdürdüğünü belirten Koçan, “Çünkü yok oluyor. Her yörenin kendi içerisine baktığınız zaman camı mutlaka arkadan işlemiştir. Bir hafta süreyle sanat severlerin beğenisine sunduğumuz sergide 24 eser yer almakta” diye konuştu.

Resim sergisini ziyaret eden Rektör Coşkun ve akademisyenler sergiye büyük ilgi gösterdi. Rektör Coşkun resimleri tek tek inceleyerek teknikleri ve hikayeleri hakkında bilgi aldı.