Oda binasında gerçekleştirilen törende BTSO Başkanı İbrahim Yumak, makale yanında resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencileri tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi. Toplamda 12 öğrenci 3 öğretmen olmak üzere 15 kişi ödüllendirildi.

Törende bir konuşma yapan Yumak, imkânlar ölçüsünde Bayburt’ta öne çıkanları ödüllendirdiklerini kaydetti. Ödül alanları kutlayan Yumak, bu tür başarıların ulusal ve ulusal düzede artması temennisinde bulundu. Yumak, Bayburt’un öne çıkmasının her zaman gurur verici bir şey olduğunu bu tür başarıları her zaman destekleyeceklerini söyledi.

Törende, Yumak'ın yanı sıra Ticaret İl Müdürü Erkan Zengin, Bayburt Esnaf Odaları Genel Sekreteri Şahin Polat’ta törende öğrenci ve öğretmenlere ödül verdi.

Ödül alan öğrenciler ise şöyle: Zeynep Nur Onur (Kaleardı 75. Yıl Ortaokulu- Resim dalında birinci), Resul Bozo (Bayburt Ortaokulu-Resim dalında ikinci), Muhammet Taş (Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu-Resim dalında üçüncü); okul öncesi eğitimde Özel Sevgi Çiçeği Kreşi Gündüz Bakımevi’nden Yağmur Koçan resim dalında birinci olurken, aynı okuldan Efe Furkan Altun ikinci, Sudan Duha Koman ise üçüncü oldu.

Şiir dalında Kalerardı 75. Yıl Ortaokulu’ndan Melisa Merve Onur birinci olurken Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan Nurdane Karabaş ikinci, aynı okuldan Mervenur Akbaş ise üçüncü oldu. Kompozisyon dalında ise Mesleki Eğitim Merkezi’nden Muhammed Sürer birinci, yine Mesleki Eğitim Merkezi’nden Yalçın Akdeniz ikinci, Çiğdem Develi ise üçüncü oldu.

Törene Milli Eğitim Müdürlüğünden şube müdürü Altan Kalkın katılırken ödül alanların memnuniyetleri ise dikkatlerden kaçmadı.