BAYBURT TAŞI BAYBURT’UN TARIMDAN SONRA TÜRKİYE KATMA DEĞERİNE VERMİŞ OLDUĞU EN BÜYÜK SEKTÖRLERDEN BİRİDİR.

İl Özel İdare toplantı salonundaki teslim toplantısında konuşan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Ak Parti hükümetleri döneminde AB projelerinin ülke genelinde her vilayette büyük projeler şeklinde hayata geçirildiğine işaret ederek " Biz bir altyapı projesi geçirdik. Daha sonra farklı uygulama projeleriyle Bayburt, belediyeler olsun, İl Özel İdare olsun hem de küçük işletmeler olarak proje sunarak faydalanan illerden birisidir. Bunların en büyüğü tabii ki Taş Projesi. Bayburt taşı yıllardan beri Türkiye’ye hizmet eden bir taştır. Özellikle kaplamada, camilerimizde, minarelerimizde hangi vilayete gidersek Bayburt taşını görebiliyoruz.Bu taş küçük sanayi işletmeleri şeklinde Türkiye’ye açılan bir sanayi sektörümüz. Bayburt’un tarımdan sonra Türkiye’ye katma değerine vermiş olduğu en büyük sektörlerden biridir. "dedi.

ASIL AMAÇ KÜÇÜK ESNAFIMIZI BURADA DESTEKLEMEK OLACAKTIR. 

Profesyonel anlamda Bayburt İl Özel İdaresinin de uğraşları sonucu yapım projesi bittikten sonra Bayburt taşını tüm Türkiye’ye yayacaklarına da değinen Milletvekili Özbek, " Asıl amaç küçük esnafımızı burada desteklemek olacaktır.  Kâr gözetilmeden bu proje devam edecektir. Projeye emeği olan şahıslar ve kurumlar var onları göz arda etmemek gerekiyor. Biz heyecan verdikse bu projeye katkımız sadece o olmuştur. Bu tür konuşmalar yaparken bazı kurumları ve arkadaşları unutabiliyoruz. Ben unutkanlık sonucu bir art niyet olmadan bazı arkadaşlara teşekkür edilmediğini söyleyebilirim. İl Özel İdarede mühendis Muharrem Pekmezci beyefendiye, heyecanında dolayı ayrıyeten teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten projenin başından sonuna kadar bu işte emeği olan arkadaşımız. Mermerciler Derneği Başkanı Cihangir Yıldız’ın heyecanıyla da bu işler buralara kadar geldi. İki arkadaşın proje bazındaki heyecanı bu projeyi bugün hayata geçirmiş oldu. Onun dışında kurumlarımıza başta İl Özel İdaremiz olmak üzere, küçük sanayi sitemiz bur projede emek sarf eden kurumlarımız olmuştur. Projenin kabul ayağından sonraki finans sürecinde bizleri yalnız bırakmayan Bayburt Belediye Başkanına, Ticaret Odası Başkanımıza, Hacı Ali Beye, İbrahim Beye teşekkür etmek istiyorum.  B hususta İl Genel Meclisi üyelerimizin tamamına, Ziraat odamıza, tabii ki Valimiz, valiliğimiz Makam olarak büyük katkı sağladılar bize.  Onun dışında Ankara’da projeyi takip eden benden önceki büyüyüğümüz iki milletvekilimize teşekkür ediyorum. Bakanlığımız çalışanları, uzmanları bu konuda ben son 2,5 yıldır Ankara’dayım Özel idareden gelen arkadaşlar her gelişlerinde bana uğrarlar. Bana bakanlıklarımız ne kadar ilgi alaka gösterdiklerini anlatırlar. Oradaki arkadaşlara da ben gerçekten teşekkür etmek istiyorum. "diye konuştu.

BAYBURT TAŞI DAHA İYİ BİR ŞEKİLDE TÜRKİYE VE DÜNYA SEKTÖRÜNDE TEMSİL EDİLECEK

Milletvekili Özbek, "Bu proje Bayburt’a yapılmış bir hizmettir. İnşallah Bayburt taşı daha iyi bir şekilde Türkiye ve dünya sektöründe temsil edilecek diye düşünüyorum. Bu projeler, yukarıdan aşağıya doğru bir heyecanın sonucudur. Ak Parti hükümetlerinde Avrupa Birliği ve değişik projelerin başlaması sonucu bu tüm vilayetler bu şekilde yayılmıştır ve insanlara büyük heyecan getirmiştir. Bu heyecanı Türkiye’ye getiren Sayın Başbakanımıza ve onun Bakanlarına projeyle ilgili Bakanlarımıza herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Firmamıza, yüklenici firmaya, bakanlıktan gelen arkadaşa Bayburt’a hoş geldiniz diyorum. Bayburt olarak nasıl yardımcı olmamız gerekiyor ise sonuna kadar size yardımcı olacağımızı taahhüt ediyorum"açıklamasında bulundu.