Tamer Celkon gelişen teknoloji karşısında şoförleri bilgilendirdiklerini, bu eğitim semineri sonrası yağ ve yakıt sarfiyatının düşeceğine, kaza ve arızaların da azalacağına inandığını belirtti. İnsan odaklı yatırım yapmanın önemine vurgu yapan Celkon Alınan bu eğitimler sonrası yüzde 10 oranında yakıt tasarrufu sağlayacağımızı düşünüyoruz. Araçların ve lastiklerin ömrünün uzaması, araçların ve sürücülerin çalışma performanslarının yükseltilmesine de fayda sağlayacaktır. Eğitim  çalışmalarımız iki gün daha devam edecektir.” dedi.

Mercedes Benz Türk A.Ş Eğitim Uzmanı Tamer Celkon  şoförlük mesleğinin en güzel şekilde yapılması için, her işte olduğu gibi şoförlük mesleğinin de sevilerek yapılması gerektiğini vurguladı.

Celkon  sürücü ve sürüş stresi yönetimi, trafik ve çevre güvenliği, yakıt maliyetinin düşürülmesi, arıza bakım onarım giderlerinin düşürülmesi, yol giderlerinin düşürülmesi, sürücü ve araç performansının arttırılması, aracın ikinci el değerinin korunması gibi konularda bilgiler verdi.

Mercedes Benz Türk A.Ş Eğitim Uzmanı “Sürücüler, araçlar arasındaki durma mesafelerini iyi ayarlamalılar. Araç sollama yaparken, solladığımız araca bakılmamalı bulunduğumuz şeritte yol istikametine bakılmalıdır. Uzun yoluculuklarda yağlı ağır yiyecekler yenmemeli, lifli yiyecekler yenmelidir. Uykusuz, alkollü ve stresli bir şekilde direksiyon başına geçmemeliyiz. Yokuş aşağı inerken yakıt tasarrufu sağlayacağımı diye aracı boş vitese almayın. Zira araç daha çok yakıt yakacaktır.” diye konuştu.