Bayburt’un önemli mekânlarından biri olan Şehit Osman Tepesi'nde şehitlik çalışmaları son sürat devam ediyor. Kış mevsimine rağmen Bayburt Belediyesi ekipleri tarafından büyük özverisiyle yürütülen çalışmalar sonucu Şehit Osman Tepesi’nin manevi zenginliği bir kat daha artmış olacak. 

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt’un bugüne kadar eksikliğini hissettiği bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. 

Bölgede daha önce, yolların asfaltlanması, yol kenarlarına çim parke döşenmesi ve ağaçlandırma gibi çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Polat, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Şehit Osman Tepesi’nde ekiplerimiz “Bayburt Şehitliği” için çalışmalarını yürütüyor. Yolları yaptık, asfalt kaplamasını gerçekleştirdik, yol kenarlarında çim parke çalışması yaptık. Diğer yandan bölgede yoğun bir ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdik. Bugüne kadar Şehit Osman Tepesi’ne yaklaşık 25 bin ağaç diktik. İstedik ki, bu bölgenin tamamını ağaçlandıralım ve bu bölgeyi Bayburt’a kazandıralım. Şu anda çalışmaların devam ettiği noktada zemin taş olduğu için toprakla örtmek suretiyle yeşil alan haline getirmeyi planlıyoruz. Bu alan aynı zamanda Bayburt Şehitliği’nin yapılacağı alan olarak tahsis edildi. Bu çerçevede çalışmalarımıza devam edeceğiz. Burası inşallah yemyeşil bir tepe ile birlikte Bayburt’un şehitliği olacak. Bu şekilde burayı düzenleyeceğiz. Çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, herkese saygılar sunuyorum.”