Gel Bul Tarım Makinaları Yetkilisi Neslibir Topçuoğlu; Konya’dan aldığımız bir sipariş üzerine mevcut yaptığımız makinelerin daha büyüğünü 400 kiloluk rulo balya ve küp balyaları doğramak adına yeni bir makine imal ettik eşi ve benzeri Türkiye’de ve dünyada yoktur. Tasarımı tamamen gel bul Tarım makinalarına aittir makinemizin modeli TN 645’tir Konya’dan aldığımız sipariş üzerine bu makine mevcut bu şekildedir. Üzerinde büyük bir haznesi vardır, bu haznenin içine kepçelerle büyük balyalar atılacaktır. Atılan balyalar haznenin içindeki bucaklar sayesinde parçalanıp fan yardımıyla istenilen yere istif edilebilecektir.

Yurtdışından talep olduğunu belirten Topçuoğlu; Mısır, Ukrayna ve Azerbaycan gibi ülkelerden talep olduğunu yeterli belgeleri olmadığı için taleplere cevap veremediklerini, gerekli belgeler tamamlandığında yurtdışına da satış yapacaklarını belirtti.

Topçuoğlu konuşmasına şöyle devem etti; Makinenin telif hakları Gel Bul tarım makinelerine aittir patentli bir makinedir. Bayburt’ta zor şartlar altında güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bayburt’taki kurumlar tarafından projelendirmek adına desteklerini ve yardımlarını bekliyoruz şeklinde konuştu.