Demirözü ilçesine bağlı Elmalı köyündeki bir düğüne katılan Milletvekili Özbek, tutulan sigara paketlerini tabladan alarak düğün sahiplerine verdi ve evlilik gibi mutlu günlerde zehir saçan sigara ikramı âdetinden vazgeçilmesinin çok yerinde bir davranış olacağını kaydetti.

            Elmalı köyünde bir açıklama yapan Milletvekili Özbek, sigaranın sağlığa zararlı olduğunu doktorların da her zaman söylediğini anımsatarak,

           " İlim adamları ve bilim adamları da sigarının insan sağlığına zararlı olduğunu ifade ediyor. Bizim düğünlerimizde delikanlı odaları olur. Buraya giden misafirlerimize şeker, kolonya tutulur. Onun yanında bir de sigara tutulur. Sigara yasağı başladığında Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda TBBM’ de çıkan bir kanunla sigara yasağı başlamıştı. Bu sigara yasağına köylerimizde de uyuldu. Sigara içilmiyor ama düğünlerimize sigara tutma geleneği maalesef devam ediyor.

          Elmalı’da katıldığımız düğünde nezaket icabı, daha önce var olan kültürün de etkisiyle sigara ikram edildi. Biz sigaraların düğünlerde artık ikram edilmemesi gerektiğini söyledik. Bunu bugün Elmalı’da düğün odasında ve gençlerin odasında dile getirdik. Artık bu kültürden vazgeçelim. Sigara tutmak, düğünlerde gençlere sigara içtirme özentisinden vazgeçelim. Esasında o kültür değildir, sadece bir gelenektir. Bu geleneği Bayburt’ta rahatlıkla kaldırabiliriz. Sigara ikram edilmediği için kimse düğün sahibini eleştirip kınamaz da. Aksine sevindirici bir durum olur.

             Elmalı köyünden bu gün itibariyle bu kampanyayı başlattık. İnşallah tüm köylerimizde de muhtarlarımız ve düğün sahiplerinin de duyarlılığı ile bu gelenekten vazgeçeriz. Mutlu günlerde insanlar zehirlenmesinler."dedi.