İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak” Murat Kurdal bey bize ulaşarak hazırlamış olduğu “Bayburt Ağzı” isimli eserin basılıp dağıtımının yapılabilmesi için yardım talebinde bulunmuştu. İl Kültür Müdür Yardımcımız Hikmet Özgönül Hanımefendi ve Osman Özyurt ile birlikte Murat Bey’in evinde ziyaret ederek hazırladığı eseri incelemek adına alıyoruz. Umarım gerekli görüşmeler ve incelemeler sonunda bu eserin basımını gerçekleştirerek ilimiz kültürüne bir katkı sağlamış oluruz”

       Yedi yıl süren çok zahmetli çalışmalar sonunda baskıya hazır duruma geldiği kitabını gelecek nesillere armağan etmek istediğini belirten Murat Kurdal “ 3407 kelime incelemeye aldığım bu kelimelerden, 1713 kelimesi halen Azerbaycan da halan aynı anmada kullanılmakta olup, kelimelerin yüzde 50 ‘si 39 kaynak eserden, yüzde 50 ‘si ise Bayburt Halkının ağzından derlemesini yaptım.

            Basılmaya hazır kitabımda; 3407 kelime, 197 veciz cümle, 9 şiir ve 1 mektup yer almaktadır. Basılmasını arzuladığım kitabımın tetkik ve incelemesini Türk Edebiyatının ünlü Şair ve Yazarlarından Yavuz Bülent Bakiler olumlu görüşle “İlk Söz” olarak yazmıştır.

          Bayburt Edebi Kültürüne bir kaynak eser olacağını tahmin ettiğim bu kitabımın yayınlanması arzu ve isteğime olumlu yanıt veren İl Genel Meclis Başkanımız Raci Bayrak bey’e ve yetkililere sonsuz teşekkür ediyorum”

          “Bayburt Ağzı “isimli basılmaya hazır kitap İl Kültür Müdür Yardımcısı Hikmet Özgönül tarafından yetkililerin vereceği karar doğrultusunda hareket edilmek üzere inceleme için alındı.