Bayburt’a 2 kilometre uzaklıkta olan bir alanda “Saklı Cennet” ismiyle yapılan tatil köyü içerisinde prefabrik evler, sportif alanlar, su oyunlarının olduğu büyük havuz, bahçe vb. mekânlar yer alacak.

 Bayburt’u Bir Turizm İli Yapmaya Karar Verdik 

Turizme katkı sunmak ve Bayburt’u daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek amacıyla başlatılan tatil köyü çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, “Bayburt’u bir turizm ili yapmaya karar verdik ve bütün yatırımlarımızı hemen hemen turizm ve üniversite gerçeğini düşünerek yapıyoruz” dedi. 

Adına “Sessiz Bahçe” ve “Saklı Cennet” Dediğimiz İki Projeyi Burada Uyguluyoruz 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Polat konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Şu anda içinde bulunduğumuz mekân daha önce insanların gezemeyeceği girmeye korktuğu bir alandı. Hafriyat alınmıştı, çukurlar oluşmuştu ya da hafriyat dökülmesi suretiyle tepecikler oluşmuştu. Kendiliğinden oluşan çalılar büyümüştü. Bu alanı tamamen dolgu yaparak düzledik ve adına “Sessiz Bahçe” ve “Saklı Cennet” dediğimiz iki projeyi burada uyguluyoruz. Burası 30 tane prefabrik evden oluşan sosyal ihtiyaçları karşılayacak sportif mekânların olduğu bir tatil köyü haline gelecek. 

Bayburtluların Yüzde Doksanı Dışarıda Yaşıyor 

Şuanda prefabrik evlerimizin inşaat işleri devam ediyor. İkinci projemiz olan Sessiz Bahçe’nin de ihale süreci devam ediyor. Burası önümüzdeki sene bu zaman şuandaki haliyle karşılaştırıldığında gerçekten tanınmayacak bir halde olacak. Şunu hep ifade ediyorum. Bayburtluların yüzde doksanı dışarıda yaşıyor. Bu hemşehrilerimiz Bayburt’a gelmek istiyor ama çoğunun kalacak yer sıkıntısı var. İşte bu ihtiyacı karşılamak için burada tatil köyü oluşturuyoruz.

 Şehrin İçerisinde Bir Tatil Köyü .. 

Benim hemşehrim ailesiyle gelecek burada kiraladığı prefabrik evde gönül rahatlığıyla kalacak. Şehrin içerisinde bir tatil köyü. Şehir buraya yürüme mesafesi kadar yakın. Öyle ki Saat Kulesi buraya 2 km. Şehrin bu kadar içinde bir tatil köyü dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Çoruh kenarında ve içinde de havuzu var. Havuzda su oyunlarının yapılabileceği bir alan haline gelecek burası. Bitirdiğimiz zaman insanlar burada spor yapacaklar, dinlenecekler, büyük şehrin yorgunluğunu atacaklar. Hedefimiz burayı bu yıl bitirmek ve Bayburt’a Bayburt’un ilk tatil köyünü kazandırmak. Bize dua etmeye devam edin. Biz Bayburt’u değiştirmeye, dönüştürmeye, Bayburt’un yaşam standardını daha da yükseltmeye gayret ediyoruz.”