İmza törenine Bayburt Grup Özel İdare Spor Onursal Başkanı Abdurrahman Şentürk ve misafirleri da katıldı. İç ve dış transferde anlaşılan tüm futbolcuların imza töreni sonrası Onursal Başkanı Abdurrahman Şentürk, Kulüp Başkanı Hikmet Şentürk, Kulüp Başkan yardımcılarından İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, Özel idare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan ve Kadir Yılmaz ile Yönetim Kurulu üyeleri katılırken takımı hiçbir yerde yalnız bırakmayan Taraftar Gurupları da yaptıkları tezahürat ile takıma destek verdiler.

         Bayburt Grup Yönetim Kurulu ve Bayburt Gurup Özel İdare Gençlik ve Spor Kulübü Onursal Başkanı Abdurrahman Şentürk, bu sezon daha iyi organize olarak şampiyon olacaklarını ve hedefledikleri 3.Ligi değil daha üst lige geçmek için takımın bu yıl iskeletini oluşturduklarını belirtti.

         Kulüp Başkanı Hikmet Şentürk ise yeni açıklanan gurupta bu yıl çok farklılıkların oluştuğunu, sanki bir Karadeniz ligi oluşturulduğunu aynı ilden 4 takımın aynı gurupta olmasının anlamını çözemediklerini çok yakın Gümüşhane (Kelkit Hürriyet Gücü ) ve Erzincan Sporun guruplarından alınarak Tunceli (Dersim Spor) takımının 1. Gruba verildiğini ve bölge olarak değişik takımların kendi guruplarına verilmesini eleştirerek “  Allahın izniyle bu yıl herkes şampiyonluğa hazır olsun, formalarını giysin, atkılarını taksınlar yani ecüğünden cücüğüne Şampiyonuz “mesajını verdi.

 

           Türkiye Futbol Federasyonu, BAL ligi 1. Gurupta sezona şampiyonluk parolasıyla başlayacak olan Bayburt Grup Özel İdare Spor'un rakipleri belli oldu.

                 2013-2014 sezonu Bölgesel Amatör Lig grupları, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez başkanlığında toplanan Amatör İşler Yürütme Kurulu'nun aldığı karar ile

           Türkiye'nin en üst amatör futbol ligi olan BAL’ da, 2013-2014 sezonunda toplam 155 takım 11 grupta mücadele edecek. BAL’ da 2 grup 15 takımdan, 8 grup 14 takımdan, 1 grup ise 13 takımdan oluşuyor.

         BAL’ da 11 takımla yer alan İstanbul 3 ayrı grupta, 6 takımla yer alan İzmir ise 2 ayrı grupta temsil edilecek. İstanbul ve İzmir takımlarının hangi grupta temsil edileceklerinin kurası ile karşılaşma takvimi çekimi ise önümüzdeki günlerde yapılacak.

           2013-2014 Sezonu BAL’ dan, Spor Toto 3. Lig'e yükselecek toplam 9 takım, gruplarını birinci ve ikincilerinin katılacağı play-off müsabakaları sonrasında belirlenecek. BAL müsabakaları, 3. ve 7. Grup'ta 14-15 Eylül 2013 tarihinde, diğer gruplarda ise 21-22 Eylül 2013 tarihlerinde başlayacak.

      1. GURUP

1. Bayburt Grup Özel İdare Spor (Bayburt)

2. Arhavi spor (Artvin)

3. Yakutiye spor (Erzurum)

4. Kars spor  (Kars)

5. Çayeli Spor (Rize)

6. Kalkandere Spor (Rize)

7. Beşikdüzü spor (Trabzon)

8. Yomra spor (Trabzon)

9. Beşirli spor (Trabzon)

10. Trabzon Faroz Gençlik Spor (Trabzon)

11. Dersim Spor (Tunceli)

12. Patnos Gençlik Spor (Ağrı)

13. Göle Belediye spor (Ardahan)

14. Iğdır Gençlerbirliği Spor (Iğdır)