Haftanın en gollü karşılaşmasına sahne olan maçta Kalkanderespor, Ardahanspor’u 7-3, Çayelispor da Akçaabat Sebatspor’u son dakika golüyle 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, Gençosman Stadyumu’nda sekizinci galibiyetini  aldı. BAL Ligi 1. Grup’ta şampiyonluk mücadelesini sürdüren sarı lacivertli temsilcimiz geçtiğimiz hafta Sarıkamış deplasmanında aldığı şok yenilginin ardından evinde ağırladığı Araklıspor’u her iki devrede bulduğu gollerle rahat geçti.

Saat 12.30’da başlayan maçı Mardin Bölgesi hakemlerinden Mehmet Beytekin, Barış Tümür ve Mehmet Mübarek Bora üçlüsü yönetti.

Ligin 27 puanlı ekibi Araklıspor karşısında maçın ilk dakikalarından itibaren üstün bir oyun sergileyen Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor ilk golü savunma oyuncusu Erkut’un ayağından buldu. Ceza sahası dışında yapılan bir faul sonrası serbest vuruşu kullanmak için topun başına gelen Erkut, herkesin orta yapacağını düşündüğü noktadan şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 1-0

İlk yarısı 1-0 tamamlanan maçın ikinci yarısına sarı lacivertli temsilcimiz oyuncu değişikliği ile başladı. Hafta içi yapılan idmanda sakatlandığı için ilk onbirde yer almayan Gökhan Özkan ikinci yarının hemen başında Ali Ömür’ün yerine oyuna girdi. Ligin ikinci yarısında Çarşambaspor’dan transfer edilen ve takımın en etkili isimlerinden biri olan Gökhan, 53 dakikada ceza sahası içerisinde buluştuğu topu ağlarla buluşturdu. 2-0

2-0 üstünlüğüyle daha rahat bir futbol sergilemeye başlayan sarı lacivertliler yakaladığı çok sayıdaki gol pozisyonlarını cömertçe harcarken, maçın 70. dakikasında ceza sahasına yapılan ortada kafa ile topu ağlarla buluşturan Gökhan’ın bu golü topa elle müdahale edildiği gerekçesiyle sayılmadı. 90 dakika sarı lacivertlilerin 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

43 puanla üçüncü sırada

BAL Ligi’ne şampiyonluk parolasıyla başlayan sarı lacivertliler geçtiğimiz hafta liderlik koltuğuna oturmaya hazırlanırken, sürpriz bir şekilde Sarıkamış Esnafspor’a deplasmanda 1-0 mağlup olmuştu. Ligde ilk yedi sırayı paylaşan ekiplerin puan kaybettiği 20. haftada bu fırsatı tepen sarı lacivertli temsilcimiz, Araklıspor maçından aldığı galibiyetle puanını 43’e yükseltirken, ligde averajla üçüncü durumda.

Maça ilgi yoğun oldu

Tribünlerin tamamen dolu olduğu, Gadalar ve Kurukafalar taraftar gruplarının tezahüratlarıyla renk kattığı maçta protokol üyeleri de yer aldı. Bayburt Valisi Hasan İpek ve Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’in izlediği maçı daire amirleri ve STK temsilcileri de izledi.

     Teknik Sorumlu Şükrü Kayalı” Araklı Spor zorlu bir maçtı ama takımımız , inandı ve maçı kazanmasını bildi.Maçımızı izleyen Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’e, Valimiz Hasan İpek’e,Yönetim Kurulumuza ve Onursal Başkanımız Abdurrahman Şentürk'e  ve hep birlikte Bayburt için yüreği atan Gadalar ve Kurukafalar taraftar guruplarımıza ve tüm Genç Osman Stadyumunda kalbi bizimle atan herkese bu galibiyeti armağan ediyor , teşekkürlerimi sunuyorum.”

21. hafta sonunda alınan toplu sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:

Bayburt Grup İl Özel İdare - Araklıspor: 2-0    
Arhavispor - Sarıkamış Esnafspor: 0-0    
Iğdır Üniversitesi - Kelkit Hürriyetspor: 1-2    
Karsspor - Yakutiye: 2-0
Kalkanderespor - Ardahanspor: 7-3    
Düzyurtspor - Patnos Gençlik: 5-0
Akçaabat Sebatspor - Çayelispor: 1-2