Bayburt Group, ’Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ sıralamasında 191sırada yer aldı. İnşaat sektörü dergisi Engineering News Record’un (ENR) tarafından açıklanan verilere göre Dünyadaki 250 firma arasında Türk firma sayısı 42’ye çıkarken, bu firmalardan biri Bayburt Grup oldu.

Dünyanın En Büyük 250 Uluslar arası Müteahhidi içinde bulunan Türk firmaları listesinde 191'inci sırada yer alan Bayburt Grup, Türk firmaları arasında da 24'üncü sırada yer aldı.

TÜRKİYE MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR (Engineering News Record) tarafından, müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alınarak her yıl yayımlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesi bugün açıklanmış olup, 2012 verilerine göre 38 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2013 yılı verilerine göre hazırlanarak Ağustos 2014 ayında yayımlanan listede 42'ye yükselmiştir.

Bu sayı ile Türkiye, 62 firma ile listede birinci sırada yer alan Çin’in ardından dünyada ikinci sıradaki yerini korumuş, ABD ise 31 firma ile üçüncü sırada yer almıştır.

Ekte bir örneği yer alan ENR listesindeki 42 Türk firmasının 2013 yılı gelirleri toplamı % 21.4 artışla 20.4 milyar ABD Doları olarak gerçekleşmiş, Türk firmalarının toplam gelir içerisinde 2012 yılı rakamları ile %3.3 olan payı ise 2013 yılında % 3.8'e yükselmiştir. Türk müteahhitlerinin bölgesel gelirler içerisindeki payı Afrika'da azalırken başta Orta doğu olmak üzere Avrupa ve Asya'da artış göstermiştir.

Kuzey ve Latin Amerika pazarlarında oldukça düşük seviyelerde faaliyet göstermekte olan Türk müteahhitlik firmaları, rekabetin çetin olduğu Asya, Orta doğu ve Afrika pazarlarında etkin bir şekilde yer almaktadır. Firmalarımız, rekabetin yoğun olduğu Afrika pazarında Çinli firmalar ile, Orta doğu pazarında ise daha çok Koreli firmalar ile yarışmak durumunda kalmaktadırlar.

Türkiye Müteahhitler Birliği olarak; yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde her yıl artarak devam eden ve sektörümüzün geleceği açısından çok memnuniyet verici olan bu gelişmede yer alan tüm firmalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.