Programın başında söz alan Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Hüseyin AKDOĞAN :  Medeniyet birikimimize ve düşünce dünyamıza hayatları,fikirleri ve mücadeleleriyle büyük katkıları olan, düşünürler,devlet adamları , aydınlar,yazarlar, şairler ve gönül dünyamıza ışık tutan daha nice büyük insanı  anmak,anlamak ve tanımak için, daha da önemlisi günümüz gençliğinin bunlardan haberdar olması ve kendi fikirlerine rehberlik edecek doğru seçimleri yapabilmeleri için başlattığımız “Geleceğe Anlatılanlar” konferans serisinde bugün ilk olarak, 20 yüzyılın sonunda Avrupanın göbeğinde bir ölüm-kalım mücadelesine önderlik eden ve halkının geleceği, inançları ve varoluşu uğruna bütün bir ömrünü vakfeden, bunun  yanında düşünceleri ve eserleriyle kendisinden sonraki nesillere yol gösteren , sevenlerinin “Bilge Kral” diyerek gönüllerinde yaşattığı “ Aliya İzzetbegoviç” i anlatmaya, tanıtmaya çalışacağız. Bu anlamda bu programı hazırlayan başta üniversite teşkilat başkanımız Mahmut TEMEL kardeşim olmak üzere Üniversite teşkilatımıza,  programımıza konuşmacı olarak katılan Zeynel  Abidin Ergin ve Yunus Demir’ e teşekkür ediyor, bu güzel çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum. “ dedi

Konuşmanın ardından başlayan programda Üniversite öğrencileri tarafından Aliya İzzetbegoviç ve Bosna savaşıyla ilgili görüntüler eşliğinde Aliya İzzetbegoviçin hayatı , fikirleri, siyasi ve askeri mücadelesi anlatıldı. Programa katılanların Bosna savaşıyla ilgili görüntüleri izlerken zaman zaman duygulandıkları görüldü. Özellikle Mostar köprüsünün yıkılışı ve Srebrenitsa katliamı ile ilgili görüntülerin katılımcıları hüzünlendirdiği  görüldü.

Programın ardından konuşan Memur-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret ÖZBEY: “Genç arkadaşlarımıza bu güzel programdan ötürü teşekkür ediyorum. Aliya İzzetbegoviç hiç şüphesiz mücadelesi ve fikirleriyle yaşadığımız döneme damgasını vurmuş, mazlum Müslümanların sesi olmuştur. Bu sıkıntılı ve hüzünlü günleri tekrar tekrar hatırlamakta ve bunları taze tutmakta büyük bir fayda görüyorum. Bizlerde yaşımız gereği o günleri yaşamış ve bu olaylara üzülerek şahit olmuştuk. O günleri bize tekrar hatırlattığı ve bu konuyu canlı tuttukları için bu anlamda Genç Memur-Sen’i  ve Üniversite teşkilatını tebrik ediyor bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.” diye konuştu. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.