“AB'nin aday ülkelere IPA vasıtasıyla sağladığı yardımlar kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yönetmekte olduğu projelerinden en önemlilerinden biri olan 9,4 Milyon Avro’ya mal olacak olan Bayburt Doğaltaş Üretim ve Pazarlama Destek Merkezi faaliyete geçmesi için yapılması gereken Müşavirlik, İnşaat, Tedarik ve Teknik Destek’den oluşan  dört ana bileşenden ilk ikisini ihaleleri yapılarak imzalar atıldı.

Müşavir Firma 10 Ocak 2014 tarihi itibariyle çalışmalarına başladı, ikinci bileşen olan İnşaat bileşeni yani tesisin yapımına 27-28 Ocak tarihinde başlanacaktır. 3. Bileşen olan Tedarik ihalesi için Mart 2014 tarihinde ilana çıkılacaktır ve 365 günde tamamlanması planlanan tesis Şubat 2015 tarihinde Bayburt için hizmete girecektir. Tesis, üretime başlamasıyla birlikte Taş Üretimi konusunda bölgede önemli yere sahip olacak olan Bayburt sanayisinin gelişmesinde önemli mesafe kat edilecektir. Bayburt Doğaltaş Üretim ve Pazarlama Destek Merkezi Organize Sanayi Bölgesinde kurulacaktır. Bu tesis İl’imizde faaliyet gösteren taş ocağı ve taş atölyesi işletmelerinin ortak kullanımına açılacaktır. 10 bin metre kare kapalı alana sahip olacak tesis, günlük 700 metre karelik üretim kapasitesine sahip olup, ilk etapta 40 kişiye istihdam sağlayacak tesiste bu sayı çalışma performansına göre 100 kişiye kadar çıkabilecektir.

Tesis en son teknolojiye sahip makine ekipmanlarıyla donalatılacak olup, tesiste Epoksi Dolgu, Cila hattı da mevcut olacaktır. Tesiste, 3 adet 80 lamelli Katrak, 1 adet monolama tek bıçaklı katrak,  1 adet epoksi Dolgu hattı, 1 adet 5+1 CNC, bölgemizde bulunmayan taşlara desen vermek için kullanılan Su Jeti, 1 adet 500 metre ye kadar inebilen sondaj makinesi, kamyonlar ve vinçler bulunacaktır. Tesiste Bayburt Taşının yanı sıra traverter, mermer, granit gibi taşlarında kolaylıkla işlenecek olması ilimizi taş işleme konusunda önemi bir merkez haline getirecektir. Bayburt Doğaltaş Üretim ve Pazarlama Destek Merkezi’nin kurulmasında fedakarca çalışıp  emeği bulunan herkese teşekkür ederim. Bayburt’umuza hayır ve uğurlu olsun.