Bayburt İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, “Doğal taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi” İnşaat İhalesinde sona gelindiğini belirterek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gönderilen Projeler onaylanarak Bakanlığa gönderildiğini açıkladı.

        Babacan Bakanlık tarafından gönderilen Projelerin onay ve imzalarını atılırken yaptığı açıklamada ; “2009 yılında Bayburt İl Özel İdaresi öncülüğünde Bayburt Mermerciler Derneği, 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi ile ortak olarak hazırladığımız, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı IPA Birimine Sunulan proje tanımlama dokümanının kabul edilmesinden sonra 1 Şubat 2012 tarihinde Operasyonel anlaşması imzalanan “ Natural Stone Manufacturing and Marketing Support Centre in Bayburt”( Bayburt Doğal taş Üretim ve Pazarlama Destek Merkezi ) projesi kapsamında oluşturulan tesis, kar amacı gütmeyen Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası, Bayburt Belediyesi, Bayburt İl Özel İdaresi tarafından kurulan BAY-MAD-TAR Şirketi tarafından işletilecektir.

         Projenin adından da anlaşılacağı üzere proje ilimizdeki doğal taş ocak ve atölye işletmelerinin çağımız teknolojisine uygun daha az fire ile çalışan, verimli, kapasitesi yüksek işletmeler olması yönünde adımlar atmasını sağlayacağını belirten Babacan açıklamasını şöyle sürdürdü;

    “Avrupa Birliği Hibe Projelerinin uzun zamana yayılması, zaman zaman hepimizde ümitsizliğe ve bıkkınlığa sebep olmakla birlikte gerek proje sahipleri gerekse şirket ortaklarının sabırlı ve kararlı davranışlarıyla bu güne gelinmiştir. Projenin uygulamasında ortaya çıkan bazı duraksamalar ve sıkıntıları aşmak, adı geçen üç kuruma ait projenin “Bayburt’un Projesi” olması açısından Doğal Taş Fabrikasının kurulmasından sonra işletilmesi aşamasına gelinecektir.

           Proje kapsamında dört adet ihale ile mal ve hizmet alımı yapılacaktır. İlk ihale olan müşavirlik ( Yapı denetim firması ) ihalesi temmuz ayı itibarı ile tamamlanmıştır. İkinci ihale olan yaklaşık 10.000 m2 lik inşaatı kapsayan yapım işi ihalesi, değerlendirmesi devam emekte olup ekim ayı sonu itibariyle sonuçlandırılacaktır. İnşaat ihalesi bu ay sonu itibariyle bitirilmek üzere olup, bu gün makamımızda ki hummalı çalışma ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca öğlenden sonra saat 13.30 da tarafımıza ulaşan projeler hemen onaylanarak saat 15.00 itibariyle Bakanlığımıza gönderilecektir.

        İhale sürecinin uzun sürmesi nedeniyle ortaya çıkan karamsarlığı da artık tamamen ortadan kalkması gerektiğini düşünüyorum açıklamasını yapan Babacan;

“İnşaat ihalesi bu ay sonu itibari ile sonuçlanacak ve temel atma aşamasına geçilecektir. Bayburt Organize Sanayi Bölgesinde, İl Özel İdaresi öncülüğünde yürütülen çalışma doğrultusunda doğal taş işleme fabrikası kurulacak alan hazır olup, bu Projenin uygulanması ile Bayburt’ta Doğal Taş’ın ciddi bir istihdam alanı oluşturacağına yürekten inanıyorum.

 

           Projenin bu aşamaya gelmesine destek veren Proje sahiplerine ve Şirket Ortaklarımıza ayrıca bu Projemizi sahiplenen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor Bayburt'u muza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”