İlimizde çiftçilere sağlanan destekler ilimizin tarımsal yapısına paralel olarak daha çok bitkisel ve hayvansal üretim destek kalemlerinden oluşmaktadır. Özellikle bitkisel üretim desteklerinde yaşanan arazi mülkiyet sorunları çiftçilerimizin desteklerden yararlanması noktasında en önemli engeldir. Bu sorunun çözülmesi için bütün çiftçilerimizin tapu intikallerini yaptırması gerekmekte olup, bu konuda İl Müdürlüğümüz ve Tapu Müdürlüklerinde daha detaylı bilgi alabilirler.

Desteklemelerle ilgili çiftçilerimize daha yoğun bilgilendirme yapmak, destek miktarlarını, başvuru şekillerini ve başvuru tarihlerini duyurmak amacıyla İl müdürlüğümüzce bazı yeni uygulamalar başlatılmıştır. Çiftçi bilgilendirici tarım bültenleri, yeni ve güncel bir web sitesi, çiftçi SMS sistemi, köy bilgilendirme toplantıları, tek adımda hizmet birimi ve el broşürleri gibi uygulamalarla çiftçilerimize ulaşılabilirliği arttırarak desteklemelerden yararlanma oranlarını arttırmak hedeflenmiştir. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar sonuç vermiş olup; 2010 yılında 6.413 çiftçiye sağlanan 5.681.977,00 TL destek miktarı; 2013 yılında 8.080 çiftçiye ve 11.157.203,00 TL destek miktarına ulaşmıştır.

İlimizde çiftçilerimize yaptıkları üretime karşılık son 10 yılda 93.524.714,00 TL hibe desteği sağlanmış olup, çiftçilerimizin üretici desteklerinden daha fazla yararlanması için Müdürlüğümüzce duyuru ve bilgilendirme noktasında yoğun bir çalışma yürütülmektedir.