Bayburt Öğretmenevi’nde öğretmenler onuruna düzenlenen yemeğe Vali Vekili Abdulhamit Karaca, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve ilimizde görev yapan öğretmenler katıldı.

 

Hedef Kitlemiz Aynı İnsanlara Hizmet Ediyoruz

 

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, “Hedef kitlesi insan olan meslekleri icra edenlerin birbirleriyle mutlaka alışveriş yapmaları gerekiyor. Bizde Belediye yönetimine öğretmen olarak girdiğimiz için; öğretmenlerimizin eğitim camiamızdan gelen talepleri her zaman önceleme gayreti içerisinde olduk. Çünkü hedef kitlemiz aynı insanlara hizmet ediyoruz” dedi.

 

Hedefimiz İnsanı Mutlu Etmek, Hedefimiz Toplumsal Huzuru Sağlamak

 

Bir Belediye Başkanı olarak öğretmenlerle birlikte hedeflerinin insanları mutlu etmek, toplumsal huzur sağlamak olduğunu öne süren Belediye Başkanı Polat, eğitimde geri kalmış hiçbir ülkenin sanayide, ekonomide, sağlıkta, iletişimde ve ulaşımda ileri gitmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Onun için hükümetin ilk önce eğitime kulak verdiğini belirten Belediye Başkanı Polat, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 

“Özellikle son zamanlarda gelen bütçede, eğitime en çok payın ayrıldığını görüyoruz. Hiçbir zaman ideal kavramı yakalamak mümkün değildir. Burada tüm mesele hedeflerin, amaçların, gayelerin doğruluğudur. Adımların doğru atıldığını tespit etmektir. Bizde bunu şuanda görüyoruz. Biz belediye olarak gerçekten okul müdürlerimizle çok iyi diyalog içerisinde olduk. Okullarımızın bahçelerinin asfaltlanması, onların bizden taleplerini önceledik. Ve 4,5 seneden beri şunu yaptım: Her 23 Nisan programlarında, her 19 Mayıs programlarında öğrencilerimize yönelik programlar tertip ettik ve bugüne kadar yaklaşık 25–30 bin civarında öğrencimize kitap dağıttık. Çocuklarımızın neler okuması gerektiğine dikkat etmeye çalıştık. Çocuklarımız gerçekten elimizden bazen kayıp gidiyor. Kendi dünyamızdan uzaklaşıyor, kendi değerlerimize uzaklaşıyor. Bilgisayarda savaşı oyun aracı olarak görüyorlar. Bilgisayarda şiddeti ve cinselliği öğreniyor. Ve bir bakıyorsunuz ki çocuğunuz elinizden kayıp gitmiş. Eğitim alanındaki herkes bizim çocuğumuz. Bu yüzden öğretmenlerimizi araştıran, okuyan, kendini geliştiren ve öğrencilerine örnek olan bir tutum ve davranış içerisinde olduğunu tespit ediyoruz ve bunun devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz.”