Geceye Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın yanı sıra Belediye Başkanı Polat'ın eşi Kerime Polat, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Kılıç, daire amirlerinin eşleri, yılın anneleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Annelere, Anneliği Anlatmak Boşuna Çabalamak Olur

 

Salonu dolduran kalabalığa seslenen Belediye Başkanı Polat, “Bütün annelerimizin Anneler Günü’nü tebrik ediyorum. Annelere anneliği anlatmak boşuna çabalamak olur. Sizler hepiniz birer annesiniz. Sizler anneliği yaşadınız. Sevginizi paylaştınız. Siz acıları hissetmeden çocuklarınızın mutluluğuna katlandınız. Size ne kadar methedici ifade kullansak gerçekten sizin durumunuz anlatamayız” dedi.

 

Bu İfadelerin Hangi Ortamlarda Konuşulduğunu Düşünmemiz Lazım

 

“Eğer onlardan biri veya her ikisi senin yanında iken yaşlılığa erecek olurlarsa; onlara karşı, öf dahi deme. Onları azarlama. Ve her ikisine de efendice sözler söyle.” Ayeti kerimesini ve “Cennet annelerin ayakları altındadır.” Hadisi şerifini hatırlatan Belediye Başkanı Polat, “Hepimiz anne ile ilgili birçok hadisi şerif okumuşuzdur. Bu ifadelerin hangi ortamlarda konuşulduğunu düşünmemiz lazım ki konuyu daha iyi anlayalım. Kadının insan sayılmadığı, kadının küçük düşürüldüğü, kadının azarlandığı, kız çocuğunu dünyaya getiren annenin azarlandığı ve onun insan sayılmadığı, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir ortamda “Cennet annelerin ayakları altındadır” demek çok farklı bir büyüklüğü gerektiriyor” diye konuştu.

 

Sevginin Paylaşarak Artması İçin Bu Tür Organizasyonları Düzenliyoruz

 

İnsanların arasındaki muhabbet ve sevgilerin çoğalması için bu tür programları tertip ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Polat, “Anneler Günü olsun, Kadınlar Günü olsun, Sevgililer Günü olsun, Babalar Günü olsun vb. günleri tek güne hapsetmek çok doğru değil ama en azından bir farkındalık oluşturmak adına, en azından unutulan değerlerin o gün hatırlamak adına, bu programları organize ediyoruz. Ve sizlerin mutluluğunu paylaşmak adına Kadınlar Günü’nde, 23 Nisan’da çocuklara, Anneler Günü’nde sizlere, bu tür programları organize ediyoruz ki mutluluğunuz daha da artsın ve aranızdaki muhabbet daha da ziyadeleşsin. Sevginin paylaşarak artması için bu tür organizasyonları düzenliyoruz. Bu programın sonunda çekiliş yapılacak ve bu çekilişe katkı sunan sponsorlarımıza teşekkürlerimi arz ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Anne, Çocuğunun Yüzündeki Tebessümle Mutlu Olan İnsandır

 

“Anne uyumaz çocuğu uyusun diye, anne yemez çocuğu yesin diye. Annenin mutluluğu çocuğunun mutluluğudur.” İfadelerine yer veren Belediye Başkanı Polat konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 “Bu programdan önce yılın annelerini seçtik. Ama anneliği yapmış herkes en kıymetli annedir. Biz bazı annelerimizi taltif etmek istedik. Engelli bir kızını ve oğlunu ya da eşini bakan annelerimizi bu yıl değerlendirmek istedik. Çünkü engelli bir kıza ve oğula bakmak çok sıkıntılıdır. Çok fedakârlık istiyor. Anne çocuğunun yüzündeki tebessümle mutlu olan insandır. Bütün fedakarlıklarını karşılık beklemeden yapıyor. Özellikle bu annelerimizin ellerinden öpüyorum. Hizmetlerini tebrik ediyor, takdir ediyorum.

 

Anne Ağlasın Ama Anne Mutluluktan Ağlasın

 

Şuna inanıyoruz ki insanın yaptığı iyilik hiçbir zaman karşılıksız değildir. Karşılığını dünyada alamıyorsa yaradan mutlaka ahirette mükâfatlandırıyor. Anne gözyaşıdır. Evin en çok ağlayanı annedir. Anne ağlasın ama anne mutluluktan ağlasın istiyoruz. Anne sevinçten ağlasın istiyoruz.

 

Barışın Gelmesi İçin Hepinizin Duasını İstiyoruz

 

Hepinizin bildiği gibi ülkemizde terör belasından 30 senedir ağlayan annelerimiz var. İstiyoruz ki artık annelerimiz terörle ilgili bir durumdan ötürü bir daha ağlamasın. Başbakanımız bu konuda gerçekten bedenini taşın altına koydu ve çözüm süreci diye bir proje ortaya attı ve onu hep birlikte takip ediyoruz. Hepinizin duasını istiyoruz. Barışın gelmesine, bu çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanması için duanızı istiyorum.

 

Barış Gelecekse Annelerimizin Dualarıyla Gelecektir

 

Müslüman Türk annesi her zaman şunu söyler “Ben yandım el yanmasın.” Benim oğlum şehit oldu komşumun oğlu da şehit olsun diye söyleyen bir Müslüman Türk annesi olmaz. Onun için barışı isteyen ilk önce annelerdir ve anneler olmalıdır. Başbakanımız her zaman şunu söyler “Barış gelecekse annelerimizin, kadınlarımızın dualarıyla destekleriyle gelecektir” Onun için eğer Bayburt’ta Şırnak’a Diyarbakır’a Hakkâri’ye giden bir asker şehit olarak geri gelmeyecekse, bu barış gelecekse, terör bitecekse devlet hangi fedakârlığı yapacaksa yapsın.

 

Ocaklara Ateş Düşmüyor Diye Kim Sevinmez ki

 

Herkes biliyor ki Başbakanımız, bakanlarımız hiçbir zaman terörle masaya oturmadı. Terörle mücadele edilmesi gerektiği gibi mücadelemizi yaptık. Şu anda da bir eylemsizlik dönemi başladı. Şimdi kim memnun olmaz ki Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Trabzon, Giresun ve Ordu’ya şehit gitmedi diye kim sevinmez ki, ocaklara ateş düşmedi diye kim memnun olmaz ki? Bundan en başta anneler memnun olur diye düşünüyorum. Onun için barışın gelmesi için dualarınızı talep ediyorum.

 

Tek İsteğimiz, Sizin Evlerinizde Mutlu Olmanızdır

 

Türkiye büyüyor, Türkiye gelişiyor. Bayburt’ta bu büyümeden nasibini yeterince alıyor. Bizde bu konuda yeterince gayret ediyoruz. İlimizi tek olarak temsil eden milletvekilimizle birlikte, valimizle birlikte, il başkanımızla birlikte Bayburt’un da büyüyen Türkiye’de kendine düşen pastayı alması konusunda elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Tek isteğimiz, tek arzumuz sizin evlerinizde mutlu olmanızdır. Hani susuzluk yaşamıştık ve suyu getirdik mutluluğu yakaladık. Hani kömür yakıyorduk, odun yakıyorduk, çatıdan yakacak indiriyorduk, bodrumdan yakacak çıkarıyorduk. Şimdi artık evimizde musluğumuzu açıyoruz sıcak evimizin içerisinde. Bunu başbakanımız Recep Tayip Erdoğan Bayburt’ta getirdi ve biz de gayret ettik, çalıştık. Ben tekrar Anneler Günü’nüzü tebrik ediyor ve karşınızda saygıyla eğiliyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

 

Belediye Başkanı Polat’ın konuşmasının ardından program yılın annelerinin ödüllendirilmesiyle devam etti. Bu yıl farklı bir uygulama ile her mahalleden bir yılın annesi seçilerek ödüllendirildiği programda, 13 kişiden oluşan yılın annelerine ödülleri, Belediye Başkanı Polat’ın eşi Kerime Polat, Vali Yardımcısı Ali Gökay’ın eşi Sümeyra Gökay, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’un eşi Rüveyda Coşkun, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan’ın eşi Mebruke Aydoğan ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Kılıç tarafından verildi.

 

Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Dilek Şimşek hareketli şarkılarıyla vatandaşları eğlendirirken söylediği duygu yüklü türkülerle de salondakileri duygulandırdı.

 

Öte yandan programın sunumunu yapan Mehmet Öksüzer, anne ile ilgili duygu yüklü şiirleri seslendirirken bazı anneler gözyaşlarına hâkim olamadı.

 

Programın sonunda hediye çekilişine geçilerek, 69 farklı hediyeden oluşan paketler, Belediye Başkanı Polat’ın eşi Kerime Polat tarafından çekilen kura sonucu şanslı seyircilere dağıtıldı.