Bayburt Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü adına yarışan Sevda Kılınç Altın Madalya ve Türkiye Rekoru kırdı.

         Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü adına yarışan Sevda Kılınç ile Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Temsilcisi ve Atletizm Antrenörü Arzu Uygun’u makamında kabul ederek tebrik ederek,  başarılarından dolayı ödüllendirdi.

          Bayburt için bu bir ilk ve gerçekten tarihe geçen bir gurur oldu açıklamasını yapan Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;

         “Görme Engelliler Spor Federasyonun 2013 Yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Şampiyonası ve Milli takım seçmesi Eskişehir ilinde,  12-13 Haziran 2013 tarihinde de yapılmıştır. Bayburt Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü adına Sevda Kılınç ilimizi temsil etti. Uzun atlama 100 Metre ve 200 Metre dallarında müsabakalara katılıp bütün dallarda 1. olarak uzun atlama dalında Türkiye rekoru kırmıştır. 

       Bayburt için bu bir ilk ve gerçekten tarihe geçen bir gurur oldu. Bu başarından dolayı öncelikle tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum. Bayburt ta engelli ilk sporcumuz oldun.  Gerçekten bizim için gurur verici bir tablo. Bayburt adına Görme Engelliler Branşında yarıştığın ilk yarışmada 3 madalya ve bir Türkiye rekoru ile dönmen bizleri çok mutlu etti. Bizler içinde böyle bir gurur ilk oldu. Senin çalışmaların ve başarıların bizlere örnek, halkımıza ve benzer durumda olup spor yapmak isteyenlere ise referans olacaktır. Tesislerimiz, Spor Alanlarımız siz özel sporcularımıza hizmet verebilecek uygunluğa sahip olduğunu senin çalışmalarınla göstermiş olduk. Bayburt Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübüne yapmış olduğu çalışmalardan, transfer sürecinde ki ihtilafları çözüp ilimize kazandırması ve Özel Sporcular dalında yarışmaya katılıp bir ilki başardıkları için ayrıca Antrenörümüze ve sana teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Temsilcisi ve Atletizm Antrenörü Arzu Uygun "Sevda ilimize memur olarak ilk tayin olduğunda bizden yardım istedi. Kendisinin başarılı bir sporcu olduğunu fakat bağlı olduğu kulüple çeşitli sıkıntıları olduğunu İlimiz adına yarışmak istediğini beyan etti. Bizlerde kulüp olarak kendisine yardımcı olduk ve transferini gerçekleştirdik. Elde ettiği bu başarılarla transfer sürecinde ki sıkıntıları bizlere unutturdu. Bundan sonraki süreçte ilimizi ulusal ve uluslar arası yarışmalarda artan bir başarı grafiği ile birçok başarı kazandıracağına inanıyoruz. Getirmiş olduğu başarılar ve gelecekte elde edeceği başarılar şimdiden kendisine ve ilimize hayırlı olsun. Öncelikle bizlere olan desteklerinden dolayı İl Müdürümüz Sayın Cengiz Karakaşoğluna, Sporcumuza ve Antrenörümüze kulübümüz adına teşekkür ediyoruz.

Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü adına yarışan Sevda Kılınç ”Bu müsabaka ve devamında gelen başarı aynı şekilde devam edecek.  İl Müdürümüz Cengiz Karakaşoğlu ‘nun destekleri ile Özel sporculara tüm antrenörlerimizle birlikte kapımız ve tesislerimiz her zaman açıktır. Yeter ki bizlere ulaşıp spor yapma dileklerini dile getirsinler. Bundan sonra çalışmalarımız devam edecektir. Ulaşacağımız her başarı Bayburt Sporuna katkı sağlayacak ve her başarıda bir adım ileri götürecektir. ” dedi.