Bayburt Ak Parti Teşkilatı Ramazan dolayısıyla Afganlı ailelere gıda yardımında bulundu. 
Bayburt’taki bütün Afganistanlı aileler için gerçekleştirilen yardım etkinliğine Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, İl Siyasi ve Hukuki işler Başkanı Mustafa Akbaş, Sosyal İşler Başkanı Serhat Kılıç, Halkla İlişkiler Başkanı Kurban Atmaca, İl Yönetim Kurulu Üyesi Şirzat Gazioğlu, Merkez İlçe Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hakan Çeğindir  ve  parti yöneticileri katıldı. 
Çeşitli sebeplerden dolayı ülkelerinden ayrılarak Türkiye’ye iltica eden Afgan vatandaşları Bayburt Ak Parti İl Teşkilatı Ramazan öncesinde unutmadığı gibi mübarek Ramazan ayında da unutmadı.
2012 yılında Bayburt’a gelen Afgan ailelerini tek tek ziyaret eden Ak Parti heyeti, Afganlı ailelerin sıcak ve samimi ilgisiyle karşılandı. Ak Parti heyeti de aynı ilgi ve sıcaklığı Afganlı mültecilere gösterdi. 
Afgan aileler de yapılan yardımlardan dolayı memnun olduklarını ifade ederek Bayburt’ta kendilerine iyi bakıldığını, ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında gereken yardımları aldıklarını belirttiler. Afganlı aileler Bayburt Ak Parti teşkilatına göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ettiler.