Mısır’da ki idam kararları Bayburt’ta protesto edildi. AK Parti Gençlik Kolları, Mısır'da 529 kişiye verilen idam cezasını, Bayburt dahil tüm yurtta protesto etti. İdamların durdurulması için başlatılan imza kampanyası ise vatandaşların da yoğun ilgi gördü.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı, Mısır'da darbe karşıtı 529 kişinin idama mahkûm edilmesine yönelik kararı protesto amacıyla tüm illerde eylem yaptı.

İllerin şehir meydanlarında eş zamanlı olarak saat 12.00'de yapılan protesto eylemleri AK Parti gençlik teşkilatlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Saat 12.00’de Türk Dünyası Parkında Mısır'da yaşanan zulme dur demek için bir araya gelen Ak Parti Bayburt Gençlik Kollar taşıdığı pankartlarla 529 kişinin idam edilme kararına tepki gösterdi.

Ak Parti Bayburt Gençlik Kolları adına bir açıklama yapan İbrahim Kaymak, şunları kaydetti:

"Saygıdeğer Kamuoyu, Mısır’ın seçimle işbaşına gelen tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013’te kanlı bir darbeyle görevden uzaklaştırıldı. Sonrasında yaşanan çatışmalarda binlerce insan hayatını kaybetti. Tüm dünyanın izlemekle yetindiği, adına “darbe” dahi diyemediği bu süreç dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır.

Bu hafta ise 529 İhvan-ı Müslimin Hareketi taraftarı, yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkûm edildi. Darbe hükümetinin hukuksuz yargısı tarafından tamamen siyasi mülahazalarla verilmiş olan idam kararları Mısır’daki antidemokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımızda durmaktadır.

Bizler, AK Parti Bayburt Gençlik Kolları olarak  Mısır’ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribatlara neden olacak idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını istiyoruz.

Bu vesileyle, 21’inci yüzyılın utanç vesikası olan başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin son bulması için de uluslararası kamuoyunu göreve davet ediyoruz."

Yapılan basın açıklamasına Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Kılıç, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Fatih Eraslan, Akgençlik üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açıklamadan sonra ise olayı protesto amacıyla vatandaşlara 529 karanfil dağıtıldı.