Cuma, cumartesi, Pazar günleri 13.00 – 15.30 ve 18.00 saatlerinde gösterilecek sinema günleri ile ilgili bir açıklama yapan Akbulut, "Müdürlüğümüz uhdesinde bulunan cep sinemada 2012 ve 2013 yıllarında SODES projesi kapsamında iki yıl süreyle vizyona çıkan filmler oynatılarak sinema hizmetleri vermiştik. Bunda amacımız ilde sinema alt yapısını yeniden oluşturmak ve üniversite öğrencilerimize hafta sonları hoşça vakit geçirmeyi sağlamaktı. Bu çalışmamızla yaklaşık 100 civarında film getirtilerek 80 bin seyirciye bu hizmet sunulmuş ve çok olumlu tepkiler alınmıştı. Bir yıl ara verilen bu çalışmaya sinemacılığın 100. Yılı nedeni ile hafta sonları üç gün salon,  özel bir firmaya kiralanarak yine vizyondaki filmlerin seyirci ile buluşması sağlanacak "dedi.

Sinema günlerinin başlamasıyla Bayburt’ta yaşayanlardan gelen taleplerin karşılanacağını belirten Akbulut, " Bayburt Üniversitesinde okuyan öğrencilerimizin yoğun talepleri bu vesileyle karşılamış olacak. Bu durumu bizleri de Bayburt Valiliğimizi de, üniversitemizi de son derece mutlu edecektir. 2015 yılına girdiğimiz bu yeni yılın ilk günlerinde sinemaseverlere ve tüm halkımıza huzur, barış ve mutluluk dilerken ‘Unutursam Fısılda’  filmi ile 03 Ocak Cumartesi başlayacak olan Sinema günlerinin ilimize hayırlı olmasını diliyorum "ifadelerini kullandı.

Unutursam Fısılda filmi yönetmen Çağan Irmak’a ati. 2 saat 3 dakikalık film 29 Ekim 2014’te Türkiye’deki sinemalarda vizyona girmişti.