Rahman ve rahim olan ALLAH'ın adıyla.

Rabbime sığınırım;

Nefsimin şerrinden,

Yarattığı şeylerin şerrinden,

Kıskançlık gösterdiğinde kıskananın şerrinden,

Kibri aklını ve gözünü kaplamış, şeytanlaşmışın şerrinden,

İnsanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin şerrinden.

 

Değerli Hemşehrilerim,

Basın-yayın organlarının varoluş gayesi takipçilerine, okurlarına doğru bilgi ulaştırmasıdır. Bazen basın-yayın organlarında haddini bilmeden, eleştiri sınırlarını aşan, sözünü tartmadan yazan,  yazınca da kendisini yazar zanneden, yazdıklarıyla alçalanlar vardır. Bu sözümden basının gerçek emekçilerini ayrı tutuyorum.

 

Yazı müsveddesi kibirle başlayıp kibirle sona eriyor. Ben, ben, ben. “Ben” ile başlayan bütün cümleler ayakların altında ezilmeli. Kibir; erdem ve fazilete galip gelmemeli. Suskunluğumuz birilerini cesaretlendirmesin.

 

Değerli Dostlarım,

Bu kardeşiniz, bu kadim şehre ve bu şehrin her biri ayrı ayrı değerli olan insanına hizmeti kendisine tek vazife saymıştır. Bunun dışında hiçbir gayesi yoktur ve olmayacaktır. Bu aziz şehir için başlattığımız ve artırarak devam ettireceğimiz hizmetlerimizi hiç ama hiç kimsenin, kibir dağının tepesine oturmuş kendisinden başkasını beğenmeyenlerin, aksatmaya ve engellemeye çalışmalarına fırsat vermeyeceğiz. Allah'ın izni  ve siz kıymetli hemşehrilerimizden aldığımız güçle. Çalışmalarımız esnasında eksiklerimizin olduğunu ve sizlerin sıkıntı çektiğini biliyoruz. Sabrınıza ve hoşgörünüze tekrar teşekkür ediyorum. Ve söz verdiğimiz gibi 30 Kasım’a kadar altyapı çalışmalarını tamamlayıp, asfaltlamayı bitiriyoruz inşallah.

 

Aziz Kardeşlerim,

Adem’den beri devam eden, kendi dediği olmadığında ALLAH'a bile hesap sorarcasına niye onun adağı oldu da benimki olmadı diyerek kardeşi Habil’i öldüren Kabil enaniyetinin, peygamberlik niye bizden birine değil de Muhammed’e geldi diyen Kureyş kibirliliğinin günümüz temsilcilerine bu gönül şehrinin aziz insanlarına tepeden bakmalarına  imkan tanımayacağız.

 

Pek Muhterem Saygıdeğer Hemşehrilerim,

Eleştiri yapmak elbette insanların doğal hakkı. Kişilik haklarına saygı göstererek insanların iyiye, güzele yönelmesini sağlıyorsa, yanlışı düzeltiyorsa baş tacı edilir. Ancak sizlerin oylarıyla, sizin verdiğiniz yetkiyle ve demokratik bir seçimle belediye başkanı seçilen bu kardeşinizin şahsında; sizleri de verdiğimiz oyları da yok sayarak Bayburt Belediye Başkanı’na hakaret etmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Belediye başkanının şehrimize yakışıp yakışmadığına siteler üzerinden salvo atıp hezeyan saçanlar değil, muhterem Bayburtlu hemşehrilerim karar verecektir.

 

Rıza Tevfik’in dediği gibi:

 

Fikrimi sarsmadı şimdiye değin

Arsız sözleri bilmem ne beyin.

Bana çifte atan şaşkın eşeğin

Kendi çiftesiyle beli kırılır…

 

Selam, hürmet ve muhabbetlerimle.

 

Mete Memiş

Bayburt Belediye Başkanı